Connect with us

Събития

За ценителите на съвременния танц – ONE DANCE WEEK Festival Pass

Avatar

Публикувано

на

По-малко месец ни дели от международния танцов фестивал ONE DANCE WEEK, който ще се проведе от 17 октомври до 1 ноември в Пловдив. За да насърчи всички ценители на съвременния танц и пърформанс, а и да даде възможност на всеки любопитен да се запознае с неговата магия, с радост можем да съобщим, че в продажба в мрежата на Eventim е пуснат фестивалният пас – ONE DANCE WEEK Festival Pass (http://www.eventim.bg/bg/bileti/one-dance-week-festival-pass-plovdiv-812135/performance.html), който дава достъп до всички спектакли от програмата. На цена от 40 лв. ще можете да се насладите на 9–те спектакъла от програмата на фестивала, създадени от световно признати имена от съвременното танцово изкуство.

ONE DANCE WEEK Festival Pass е създаден за приятелите на танцовото изкуство, за ценителите и тези, които не искат да пропуснат нито една среща с големите хореографски имена и таланта на изпълнителите, които ще се включат във фестивала.

Деветте хореографски творби в международната програма на ONE DANCE WEEK ще разкажат девет различни истории, използвайки изразните възможности на танцовото изкуство – различни техники на движение, физическия инструментариум на тялото, като средство за създаване на сценични образи, фокус, музика, сценография – елементи, които карат публиката да съпреживява всяко едно движение на изпълнителите.

Програмата, както винаги, е структурирана в няколко модули, които обхващат различните аспекти на правенето и възприемането на съвременните изпълнителски изкуствa: танцови уъркшопи за професионалисти и студенти; професионални уъркшопи за сценичен светлинен дизайн; танцови ателиета за деца от различни възрасти, филмова селекция; серия от срещи и разговори на живо с артистите от международната програма на ONE DANCE WEEK 2015. Всички събития от съпътстващата програма на фестивала са с вход свободен. 

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“800″]ODW_Red_[/media-credit] 

За фестивала:

Advertisement

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK се организира от Фондация ЕДНО за култура и изкуства в подкрепа на Пловдив 2019 | Европейска столица на културата и в партньорство с Община Пловдив и Фондация „Америка за България”.

ONE DANCE WEEK благодари за финансовата подкрепа на Българо-швейцарска програма за сътрудничество, Национален институт за изпълнителски изкуства и музика на Испания (INAEM), Институт Сервантес София, Посолство на Кралство Испания в България, Посолство на САЩ в България, Гьоте-институт, Чешки Център, Министерство на културата на Република България, Международния фестивал за хореография в Сеул.

ONE DANCE WEEK е част от „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ).

ONE DANCE WEEK започва съществуването си през 2008 г. като първоначално се случва в София под наименованието Sofia Dance Week. Следвайки генералните политики за децентрализация на културния живот, екипът на форума предприема смелата и вдъхновяваща стъпка встрани от центъра, за да подкрепи кандидатурата на Пловдив за културна столица на Европа 2019, вече станала факт. След седем успешни издания фестивалът съумява да създаде своя публика и да се превърне в марка за сигурно артистично качество.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement