Connect with us

Опера

Звезди от световните оперни сцени идват в София за суперпродукцията “Травиата”  

Avatar

Публикувано

на

На 25 октомври в Зала 1 на НДК ще бъде представена оперната суперпродукция “Травиата” с участието на звездите Елена Монти, Габриеле Манджонe и Марцио Джоси.

“Травиата” е най-популярната опера в света според статистиката на сайта Оperabase и може би най-великата трагична любовна история, разказана от гениалния Верди. Либретото на „Травиата“ е написано по нашумелия роман „Дамата с камелиите“ на Александър Дюма–син. За основа на сюжета служи личната драма на автора – историята на любовта му към известната куртизанка Мари Дюплеси.

В операта “Травиата” името на главната героиня е Виолета (Елена Монти) – парижка куртизанка, която се отказва от охолния си живот и нощните забавления в името на любовта си към Алфред (Габриеле Манджоне). Ролята на Виолета съвършено приляга на родената в Милано Елена Монти – хубава, с невероятна актьорска игра и красив глас. Монти се е превъплащавала в образа на куртизанката на най-големите световни оперни сцени.

Габриеле Манджоне завършва Музикалното училище в Перуджа и участва в редица мастър класове с Рената Ското, Вериано Лучети, Симоне Алаймо и други. През 2010 прави своя успешен дебют в ролята на Алфред под диригентската палка на Мариоти.

Третият основен песонаж в “Травиата” е на бащата на младия Алфред, който се противопоставя на любовта му с Виолета. Организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Русе поверяват отговорната роля на доказалия класата си на световните сцени Марцио Джоси. Той е вече добре познат на българската публика с брилянтните си изпълнения в суперпродукциите „Аида“ и „Бал с маски“.

Advertisement

Диригент на “Травиата” в Зала 1 на НДК е Маестро Найден Тодоров, а въздействащата музика на Верди ще се изпълнява от оркестъра на Държавна опера Русе.

Continue Reading
Advertisement