Connect with us

Музика

Звездни джаз концерти по БНТ 1 до края на септември

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Обществената телевизия ще пренесе зрителите на сцените на джаз фестивалите в Банско и Боровец  

От 12 септември (понеделник) до края на месеца, от 23:25 ч., БНТ 1 ще излъчва всяка делнична вечер едни от най-ярките концерти от джаз фестивалите в България това лято. Зрителите на обществената телевизия ще могат да се насладят на Джаз фестивала в Банско и Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец.

Джаз слотът стартира с концертите от Банско, с които градът отбеляза 25 години като емблематична джаз дестинация в България. Наред със световните имена като барабаниста Били Кобъм и една от боса-нова кралиците Розалия де Соуза, зрителите на БНТ ще видят концертите на бразилеца Игор Уилкокс с неговия квартет и Soulcrane от Германия начело с тромпетиста Матиас Швенгер. Международният проект АРИФА също ще участва в програмата с Живко Василев (кавал), барабаниста от Турция Едиз Хафизоолу с неговия проект „Наздраве“, австрийския „джаз експорт“ Marina&The Kats, както и две джаз дами – Дафна Леви (Израел) в проект с български музиканти и Арпи Алто (Армения) с композитора и пианист Любомир Денев.

На 26 септември (понеделник) музикалните вечери по БНТ 1 продължават с първия от общо петте концерта на джаз звезди, взели участие в дебютното издание на Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец.

Advertisement

БНТ 1 ще ни срещне с реге звездата Джулиан Марли и неговата група, квартета на италианския джаз пианист Антонио Флинта и Красимир Желязков с проекта „Монтуно-БГ“. Сред останалите изпълнители са Биг Бенд на Българското национално радио със солисти и диригент Антони Дончев, както и експерименталният южнокорейски Jungsu Choi Tiny Orkester (JTO), който гостува в България за първи път.

Гледайте джаз концертите от 12 септември, всеки делничен ден от 23:25 ч. по БНТ 1.

Continue Reading
Advertisement