Connect with us

Култура

Злато х 2 за България от МОИ 2014

Avatar

Публикувано

на

Златни отличия завоюваха Христо Венев, ученик от СМГ „Паисий Хилендарски“ в София и Енчо Мишинев от Математическата гимназия „Атанас Радев“ в Ямбол. С постижението си Енчо успя да се класира в ТОП 10 на най-добрите състезатели по информатика в света. Сребърен медал спечели Момчил Пейчев от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна. „Изключително представяне на българския отбор тази година! От 2010 насам не сме имали два златни медала. Много се гордеем с нашите момчета, които отново доказаха, че в България имаме невероятни ИТ таланти“ – сподели Антон Шиков, треньор на едно от златните ни момчета.

Благодарност на ръководителите на отбора, на учителите и преподавателите в специализираните школи по информатика, отговорни за подготовката на българските олимпийци – Антон Шиков, Руско Шиков, Бисерка Йовчева, Велислава Емилова, Павлин Пеев, Галина Момчева, Петър Петров, Бойко Банчев и Явор Никифоров. Ръководители на отбора са Емил Келеведжиев и Красимир Манев.

Отборът пристига в София на 21.07.2014 (понеделник), 14.00ч. (полет от Амстердам) летище София, Терминал 2.

Допълнителна информация за Международна олимпиада по информатика: Международна олимпиада по информатика стартира през 1987 година в България, основана от проф. Благовест Сендов като представител на България в ЮНЕСКО. Олимпиадата е най-престижното състезание по компютърни науки в света. Целите на МОИ е да стимулира интереса към информатиката и информационните технологии, както и да събере на едно място изключително талантливи ученици от различни страни, които да споделят научен и културен опит.

Continue Reading
Advertisement