Connect with us

Култура

Знакова творба от „Съвременния Макиавели“ се появява в ново издание

Avatar

Публикувано

на

„33-те стратегии за войната“ на Робърт Грийн, превърнала се в шедьовър в жанра си, се появява в ново издание след успеха на „Законите на човешката природа“ и новите издания на „48-те закона на властта“ и „Изкуството да съблазняваш.

„33-те стратегии за войната“ е наръчник за усвояване и развиване на стратегическия подход към изпитанията, който печели на автора си титлата „Съвременния Макиавели“.

Илюстрирано с множество примери от историята — както за величествени успехи, така и за чутовни загуби — изданието използва примери от живота на знакови исторически личности като Наполеон, Маргарет Тачър, Ханибал и други, за да даде полезни примери за битките, с които се сблъсква всеки човек в живота си.

Безмилостен в анализа си на човешкото поведение и скритата мотивация, Грийн успява да пресъздаде работещи стъпки и даде насоки, които водят до стратегически триумф във всеки аспект на воюването. Всяка част от книгата е прицелена в отделен проблем, а решенията им са облечени като последователни ходове. Независимо дали става въпрос за класическа битка или за някоя от многото нейни съвременни версии, овладяването на психологическата издръжливост и запазването на твърдо и респектиращо присъствие са от огромно значение за успеха.

Проследявайки връзките между вътрешните и външните борби на човека, книгата сравнява и противопоставя разнообразни методи, за да ги обедини около така важното усещане за спешност в настоящия момент. Войната започва още преди самото ѝ обявяване, понякога най-безкомпромисната битка е тази, която водим със самите себе си. А „Съвременният Макиавели“ подсказва, че парализирането на волята е водещо за разрушаването на способността на противника  да отвърне на ударите с креативност и разум.

Advertisement

В свое интервю Робърт Грийн споделя как винаги е имало две неща, върху които се фокусирал още от най-ранна възраст —  успешната стратегия и разкриването на истинската мотивация зад действията на хората. Впечатляващата дълбочината на изследването, в която се впуска Грийн в 33-те стратегии за войната“, е доказателство, че личната му страст се е превърнала и във вдъхновяващ и полезен труд, който хиляди хора приспособяват към ежедневието си.

С размах 33-те стратегии за войната“  очертава някои от най-ценните приложими уроци за изграждането на стратегия, която е безценен спътник в своебразната борба, наречена живот.

Continue Reading
Advertisement