Connect with us

Tехнологии

Изгряващата звезда в света на смартфоните

Avatar

Публикувано

на

Grey sandblasted leftFront HD

Историята започва в края на 2003 г., когато изпълнителният директор и основател на Huawei, г-н Рен Женфей, решава да изгради един нов мобилен свят. Той осъзнава, че има редица велики неща и сматфоните определено са едно от тях – могат да подобрят живота ни, да помагат и напомнят, че всичко е възможно. Десет години по-късно Huawei е на трето място в света по доставки на смартфони и първи доставчик на мобилни устройства за широколентова свързаност.

С повече от двадесет години бизнес опит в сектора на информационните и комуникационни технологии, с широка глобална мрежа и огромен брой международни бизнес операции и партньори, Huawei остави своя отпечатък по целия свят. Продуктите и услугите на Huawei са разпространени в повече от 170 страни, обслужвайки над една трета от световното население. Huawei има 14 регионални офиса, 16 изследователски и развойни центъра, 36 съвместни иновационни центъра и 45 центъра за обучение по света. През 2004 г., докато хората все още използваха кабели, за да имат достъп до интернет, екип на Huawei създава USB приставка за мобилна широколентова свързаност. Оттогава и до днес Huawei продължава да предоставя мобилни телефони, мобилни широколентови и домашни устройства. Дейността на компанията е посветена в това да пренесе най-новите технологии близо до клиентите, предлагайки един свят на възможности и създавайки невероятни преживявания.

И все пак, когато погледнем новия флагман Huawei P9 с двойна камера е достатъчно да разберем, че за Huawei наистина няма невъзможни неща. Качеството на картината и скоростта на фокусиране на кадрите допринасят за снимки с превъзходна наситеност, изчистеност и автентичност. Иновативният дизайн на двойната камера, съвместно разработена с Leica, дава този неповторим почерк – иновация, представена за първи път от Huawei.

Обединявайки хардуер и софтуер на високо ниво, Huawei P9 дава възможност на потребителите да уловят запомнящи се момент с най-високо качество, без компромис по отношение на елегантността и компактния стил на телефона. Дизайнът напълно кореспондира с оптичните лещи, проектирани от Leica – бранд, известен с прецизността и вниманието към детайла, както и със спазването на най-строгите изисквания за качество на пазара. RGB камерата на P9 е специализирана в заснемане на цветовете, докато монохромната камера работи изключително при улавянето на детайлите. Двойната задна камера на P9 работи синхронизирано, позволявайки на потребителите да създават изображения с превъзходни детайли, дълбочина и цветност. Huawei P9 показва своето превъзходство най-вече в условия на ниска осветеност, като двойната камера гарантира повече светлина и по-голяма детайлност.

Освен в областта на технологичните иновации, през последните години Huawei работи, за да подобри разпознаваемостта си чрез маркетинг активности. Спонсорирането на футбол и други популярни спортове по целия свят допринася за огромен растеж на продажбите на Huawei в Европа и Америка, развивайки и корпоративната репутация на компанията. В последно време Huawei обяви двама нови световни посланици на марката – футболните суперзвезди Роберт Левандовски и Лионел Меси.

Advertisement

До 31 декември 2015 г., Huawei е подал изумителния брой от 52,550 заявки за патенти в Китай и 30,613 заявки за патент извън страната. Общо 50,377 патентни заявки са били разрешени на компанията. Чрез анализиране на нуждите на клиентите Huawei представя решения и икономически ефективни и висококачествени продукти.

Сътрудничеството между маркетинг и технология, насочено директно към нуждите на клиента, е причината Huawei да бъде компанията с третия най-голям дял в световния пазар на смартфони и първата китайска компания за мобилни телефони в историята. В класацията „Global 500“ от 2015 г., Huawei се изкачва до 32-ро място сред международните компании, отбелязвайки 23% ръст на печалбата.

В най-актуалните доклади за първото тримесечие на 2016 г. за глобалния пазар на смартфони, Strategy Analytics и International Data Corporation (IDC), поставят Huawei на трето място по брой продавани смартфони в световен мащаб. При това без да бъдат включени продажбите на Huawei P9.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Huawei_logo_2[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement