Connect with us

Полезно

Издателство Клет с уебинари за безопасност в интернет и сексуалното здраве на тийнейджъри

Avatar

Публикувано

на

Visual Izdatelstvo Klett s webinari za bezopasnost v internet

Николета Попкостадинова, създател на онлайн платформата LoveGuide, дава отговорите на много въпроси

На 10 февруари от 18:30 ч. ще се проведе уебинар на тема „Онлайн безопасност за тийнейджъри“, в който създателят на платформата LoveGuide – Николета Попкостадинова, ще разкрие полезни съвети на родители и учители по темата. Срещата  е част от инициативата на издателство Клет България – „За важните неща“, която се фокусира върху актуални теми, вълнуващи всички нас. Учители и родители могат напълно безплатно да заявят участие тук.

Вторият уебинар е на 17 февруари, отново от 18:30 ч., а темата e „Как да говорим с тийнейджърите за сексуалното им здраве“. В него Николета Попкостадинова ще сподели полезен опит с родители и учители как открито и без притеснение да говорят с децата си по темата за сексуалното им здраве. Как да предразположат тийнейджърите за разговори, свързани със сексуалния им живот, с това което ги вълнува в пубертета – спокойно, открито, честно, с истинските имена на нещата.

Николета Попкостадинова по образование е журналист. Стартира проекта LoveGuide през 2015 г., в рамките на който организира многобройни срещи и онлайн обучения по здравно и сексуално образование за над 8000 тийнейджъри от цялата страна.

„На всяка от срещите с младежи, които сме провеждали досега, задаваме въпроса „Колко от вас си говорят вкъщи с някой възрастен за секс, връзки и отношения?“ и едва 2-3 деца вдигат ръка. Точно заради това мисията на проекта е тези разговори да бъдат започнати от ранна детска възраст, а не постфактум, когато подрастващите вече имат изградени, често погрешни представи.“, споделя Николета Попкостадинова.

Advertisement

В рамките на инициатива „За важните неща“ предстоят още онлайн събития,  които да спомогнат да се отърсим от стреса в ежедневието.

Пълната програма на инициативата може да откриете тук.

Continue Reading
Advertisement