Connect with us

Култура

Издателство „Колибри“ ви кани на среща с Херман Кох

Avatar

Публикувано

на

Cover Vila s basein e1414647377855

Херман Кох ще удостои с присъствието си българската премиера на „Вечерята“ и „Вила с басейн“, а това обещава специална, вълнуваща вечер както за бързо множащите се почитатели на автора у нас, така и за онази публика, която тепърва ще се изкушава от неговото творчество.

Изтъкнат интелектуалец, телевизионен продуцент и писател, Херман Кох е роден през 1953 г. в Арнем, по-късно се мести в Амстердам. В продължение на месеци изучава руски език, известно време живее във Финландия, но създава семейство с испанката Амалия, от която има 20-годишен син на име Пабло.

koch_eventС „Вечерята“ (2009) Кох постига шеметен успех – този смущаващ, социално ангажиран роман с вкус на трилър се превръща в литературен феномен. Успехът се мултиплицира с излизането на следващите произведения на писателя, сред които се нарежда и „Вила с басейн“.

Очакваме ви на *12 ноември, сряда, от 19.00 ч., в книжарница Хеликон България*, на бул. „Цар Освободител“ 4. Двата романа и техният автор ще бъдат представени от големия български писател и литератор Георги Господинов.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/923908147619562/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement