Connect with us

Култура

Издателство „Милениум“ представя „Цивилизацията – от потопа до днес“,

Avatar

Публикувано

на

Civilization korica

Нов поглед върху световната история на изкуството, културата и науката предлага филологът и писателят Стефан Александров в книгата си „Цивилизацията – от потопа до днес“, разпространявана от издателство „Милениум“.

„Искам да дам гласност на приноса на България към световната цивилизация, с който да допринеса за подобряване на имиджа на нашата родина. Поставям народа ни редом с тези, които са в центъра на планетарния прогрес“, мотивира импулса си за работа авторът. – „Поводът за да започна моите търсения беше книгата на Роджър Озбърн „Цивилизацията. Нова история на западния свят“, в която България не се споменава изобщо. Публикувани са не малко трудове на тази тема, някои от които много популярни, на известни учени – социолози, културолози, историци, но и в тях за нашата роля не е писано нищо.“

За да запълни този пропуск Александров проучва и цитира десетки публикации – томове, статии, извори, като търси и отбелязва активите на българите и на нашите предци в общото културно развитие. Той няма претенции за научна всеобхватност и изчерпателност, стремил се е книгата му да бъде достъпна, разбираема и поднесена по интересен и запомнящ се начин.

Continue Reading
Advertisement