Connect with us

Lifestyle

Изкуствен интелект информира близките ни когато сме в облаците

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Страхотни новини за всички майки, татковци, баби, дядовци и приятели на пътешествениците, обяви тази седмица KLM.  Иновативната авиокомпания пуска нова услуга в мобилното приложение WhatsApp, чрез която клиентите създават своя група от семейство и приятели, а КЛМ изпраща в нея всяка нова информация относно статуса на полетите им.

Услугата е напълно безплатна и е достъпна за пътниците, получили бордните си карти чрез WhatsApp. С излитането на полета КЛМ изпраща съобщение в групата, а също така и веднага след кацането, още преди пътникът да успее да включи телефона си. В случай, че полетът закъснее, всички в групата ще бъдат информирани, като в същото време те биха могли да задават и своите въпроси към авиокомпанията.

KLM използва изкуствен интелект, за да разбира въпросите, които получава чрез съобщения в @KLM канала в WhatsApp. Той обаче не може да чете съобщенията, които членовете на групата си изпращат. След като изкуственият интелект уведоми близките, че пътникът е пристигнал, КЛМ напуска групата. Тя остава активна, за да могат нейните членове да продължат да си пишат и разменят снимки и информация. Всички съобщения са защитени от системата за криптиране на WhatsApp.

KLM комуникира с пасажерите си в WhatsApp от септември 2017 г. Те могат да задават въпроси на компанията през потвърден бизнес акаунт в приложението. При желание от страна на пътниците, KLM дава потвърждение за резервацията и регистрацията, праща бордните карти и предоставя друга полезна информация за полета.

Advertisement

Всеки ден KLM изпраща над 10 000 бордни карти през WhatsApp и получава повече от 35 000 запитвания през социалните мрежи, половината от които идват от WhatsApp.

KLM е пионер в услугите за потребители през социални мрежи, давайки началото още през 2009 г., като днес разполага с най-големия екип в света. Той се състои от 360 специалисти, които отговарят лично на въпросите на клиентите. KLM получава над 180 000 съобщения на седмица, 35 000 от които са запитвания или коментари. Компанията предлага обслужване на клиенти 24/7 в WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter, WeChat, и KakaoTalk на холандски, английски, немски, испански, португалски, италиански, френски, китайски, японски и корейски. KLM бе първият авиопревозвач, който започна да изпраща документи и информация за полети през WhatsApp, Messenger и Twitter и бе първата европейска авиокомпания с присъствие в китайския социален канал WeChat.

За повече информация посетете: https://social.klm.com/flightinfo/whatsapp/familyupdates/

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement