Connect with us

Култура

Излезе„Чудо“, сборник с разкази от талантливата Надя Захариева

Avatar

Публикувано

на

„Хората са различни. Някои се давят, когато стигнат до дъното. По-силните се оттласкват и изплуват.”

Също като героите на Надя Захариева, чийто сборник с разкази е населен с Чудеса.

 „Чудо“ (ИК „Колибри“) съдържа седемнайсет разказа, които завладяват със своята находчивост, жизненост и самобитност. Героите на тези „малки” истории са храбреци и наивници, мечтатели и неудачници. В ежедневието им не се случва нищо изключително, но всеки от тях променя света по свой начин, често без да го съзнава. Избистреният стил на Надя Захариева и пречупването на вечните теми за човешката идентичност през конкретен социокултурен пейзаж, специфичният цвят и вкус на онова, което бълбука под баналната повърхност на ежедневното, живописните герои и диалози, идеята за душевния мир като контрапункт на обществения хаос – всичко това, поръсено с топъл хумор – превръща книгата в свежо и неординерно преживяване.

Надя Захариева завършва международни икономически отношения в УНСС – София. Нейни разкази са публикувани в сайта WhyBulgaria, в списанията „Granta България” и „Vagabond”. Автор е на книгата Чат@разкази (2005).

Премиерата на сборника ще се състои на 26 октомври, сряда, от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК! Очаквайте покана за събитието.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement