Connect with us

Култура

Излезе „Красиви момичета“ – смайващ трилър без аналог в жанра

Avatar

Публикувано

на

На 4 август излезе от печат „Красиви момичета” на Карин Слотър, една от най-популярните и ценени авторки на трилъри в света!

Красиви момичета“ (превод: Коста Сивов, изд. Колибри) е обсебващ и задъхан психотрилър, в който изразът „нещата не са такива, каквито изглеждат“ добива нови измерения. Деветнайсетгодишната Джулия Каръл изчезва безследно и това съсипва  семейството й. Родителите й се развеждат, а сестрите й спират да си говорят. Четвърт век по-късно изчезва друго момиче, а съпругът на Клеър – най-малката дъщеря на семейство Каръл – е убит по време на нелеп инцидент. Клеър е убедена, че двата случая са свързани, но единственият човек, към когото може да се обърне за помощ, е Лидия – сестрата, която не е виждала от 20 години. Двете жени се впускат в собствено разследване на миналото, в което са заровени разрушителни тайни.

Карин Слотър е сред най-забележителните съвременни автори на трилъри, приветствана от имена като Майкъл Конъли и Джилиан Флин. Има две успешни поредици – „Грант Каунти“ и „Уил Трент“, както и шест самостоятелни романа. Бестселъри на „Ню Йорк Таймс”, книгите й съчетават готика и черно криминале, преведени са на 36 езика и са продадени в тираж  от над 35 милиона екземпляра. През 2015 г. романът „Красиви момичета” е обявен от Амазон за „книга на месеца”, а Лий Чайлд го харесва толкова много, че го нарича „книга на годината“.

Continue Reading
Advertisement