Connect with us

Култура

Излезе „Най-големите чудеса на света“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

От печат излезе новото, луксозно издание на „Книгомания” – „Най-големите чудеса на света“. Тази книга ще ви отведе на пътешествие до някои от най-изумителните и специални кътчета на земята. Този красиво илюстриран справочник е изследване на 30 чудеса – от Стоунхендж и Акропола до Гранд Каньон и водопадите Игуасу – с фантастични цветни снимки, уловили магията и великолепието на тези поразителни природни феномени и невероятни конструкции, създадени от човека. С помощта на 3D илюстрациите и макетите, придружени с обяснения, пътувайте до сърцето на тези необикновени места и открийте красотата на природата и смайващите творения на изключителни художници и архитекти.

Ако има нещо, отличаващо човешките създания от останалите същества, които населяват земята, то това е способността им да творят. Още от зората на цивилизацията хората изграждат в представите си, а после осъществяват на дело внушителни конструкции, неподчинявайки се на законите на природата. Египетските пирамиди в Гиза и Операта в Сидни, Тадж Махал и теракотената армия в Сиан – тези творби разкриват изобретателността на човечеството при решаването на технически предизвикателства и способността му да сътворява обекти с поразителна красота. Тъкмо те векове наред тласкат напред цивилизацията във всяко кътче на планетата.

Обитатели сме на уникална планета. Единствената, на която има живот и огромно геоложко и биологично разнообразие. Тези два фактора са осигурили за нас едно необикновено място за живеене. Действието на природните сили, извайвали земната повърхност в продължение на милиони години, е допълнено от великия творчески дух на човешките същества, които от зората на цивилизацията до днес са създали свои чудеса. Пред себе си имаме наш собствен необятен свят, който да откриваме, да изследваме и да се радваме на естествения рай, създаден от търпеливата ръка на природата, както и на смайващите конструкции, заченати във въображението на човешкия гений. Достатъчно е само да се огледаме и да се наслаждаваме на тези гледки.

Ако има нещо, отличаващо човешките създания от останалите същества, които населяват земята, това е способността им да творят. Още от зората на цивилизацията хората създават в представите си и изграждат величествени конструкции, неподчинявайки се на законите на природата. Египетските пирамиди в Гиза и Операта в Сидни, Тадж Махал и теракотената армия в Сиан разкриват изобретателността на човечеството при решаването на технически предизвикателства и способността му да сътворява обекти с поразителна красота. Тъкмо те векове наред тласкат напред цивилизацията във всяко кътче на нашата планета.

Advertisement

Природата играе най-великия спектакъл на планетата: движението на тектонските плочи и атмосферните явления по такъв начин са променяли и моделирали земната повърхност, че се е оформило огромно многообразие от неповторими пейзажи и екосистеми. От снежните върхове на Хималаите и Килиманджаро до изваяните скали на Гранд Каньон, от великите водопади Игуасу до вулканичните Галапагоски острови, от суровия пустинен климат в Сахара до влажните тропически гори на Амазония – на планетата ни все още съществуват истински райски кътчета, където природата може да изрази себе си с пълна сила и където животът се проявява в най-разнообразните си форми… Открийте тази красива планета.

Чудеса, създадени от хората

1)    Стоунхендж

2)    Пирамидите в Гиза

3)    Долината на царете

Advertisement

4)    Петра

5)    Акрополът

6)    Теракотената армия до гр. Сиан, Китай

7)    Колизеят

8)    Теотиуакан – на 45 км от Мексико Сити, Северна Америка

Advertisement

9)    Рисунките в Наска – югоизточната част на Перу, Южна Америка

10)  Чичен Ица – полуостров Юкатан, един от най-важните археологически обекти от маите

11)  Статуите Моаи – Великденски остров / Полинезия

12)  Ангкор Ват – Камбоджа, Азия

13)  Мачу Пикчу – градът на инките; Перу, Южна Америка

Advertisement

14)  Забраненият град – императорския комплекс в сърцето на Пекин, Китай

15)  Базиликата „Св. Петър“ – Ватикана / Рим

16)  Тадж Махал – град Агра, Индия

17)    Емпайър Стейт Билдинг – Ню Йорк, САЩ

18)  Операта в Сидни – Австралия

Advertisement

Чудеса на природа

19)  Антарктида

20)  Галапагоските острови

21)  Амазония – Бразилия, Южна Америка

22)  Водопадите Игуасу – между Аржентина и Бразилия, Южна Америка

Advertisement

23)  Сахара – Северна Африка

24)  Националният парк Вирунга – на границата на Конго, Руанда и Уганда

25)  Килиманджаро –

26)  Анджаджави

27)  Хималаите

Advertisement

28)  Ниагарският водопад

29)  Гранд Каньон

30)  Тонгариро

Continue Reading
Advertisement