Connect with us

Култура

Излезе „Образи и отражения”, един впечатляващ дебют

Avatar

Публикувано

на

Излезе от печат сборникът с разкази „Образи и отражения”, многообещаващ дебют на младия български автор Велислав Д. Иванов.

 Властен мъж с прозвище Кукловодът осиновява няма дете от сиропиталище. Талантлив музикант създава шедьовър под името на своя ментор. Опозорен мъж търси смисъла в сюрреалистична японска гора… „Образи и отражения“ (изд. „Колибри“) съдържа осем ненадейни истории, които отключват множество посоки за тълкуване, също като прозирните отражения, витаещи в тях. Верни ли сме на себе си, когато творим, или се измисляме отново и отново? Кога живеем собствения си живот и кога повтаряме заучени движения и фрази? Къде е границата между автентичното ни съществуване и представата ни за него? А може би „най-съвършеният тон на живота е тишината и всяка нота, сложена над нея, трябва да я допълва и зачита”?

Велислав Д. Иванов e роден през 1988 г. в София. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Университета в Единбург, Великобритания. В момента работи върху докторат в областта на политическите науки. Възгледите му за литературата са повлияни от прозата на Борхес и неговите последователи.

 Не пропускайте премиерата на сборника, която ще се състои на 7 март, вторник,  от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК!

Continue Reading
Advertisement