Connect with us

Tехнологии

Излизат истинските истории на Силициевата долина

Avatar

Публикувано

на

COVER IT

„Една успешна идея е достатъчна” – истинските истории на успеха, най-важното за невероятната съдба на технологичните гении от последното десетилетие

Най-новата вълна технологични милиардери от Силициевата долина представляват уникално и неконвенционално поколение от предприемачи – млади, амбициозни и превземащи света на високите технологии с щурм, благодарение на своята решителност, ненаситен глад за успех и напредничави лидерски похвати.

Сборникът „Една успешна идея е достатъчна” под редакцията на списание „Форбс” събира в себе си шестнайсет истории на безпрецедентен успех в света на технологичните иновации.  Той представлява своеобразно пътешествие из потайностите на Силициевата долина в компанията на:

  • Илон Мъск, основателят на първата компания за частни космически полети SpaceX и производителя на луксозни електромобили Tesla Motors, чиято екстремно висока амбиция отговаря на неговия изключителен инженерен и предприемачески ум. Нищо чудно, че той е бил моделът на Робърт Дауни Джуниър за неговото превъплъщение в образа на Железния човек.
  • Кевин Систром, създателят на най-популярното приложение за снимки Instagram, без чиито филтри вече никой не си позволява да публикува нито един кадър в социалните мрежи.
  • Дейвид Карп, основателят на Tumblr, платформата даваща поле за изява на артистичните натури, която само за няколко години достига 170 милиона посетителя.
  • Шон Паркър, създателят на платформата за споделяне на музика Napster, която за малко не слага край на музикалния бизнес и един от основателите на най-могъщата социална мрежа в света – Facebook. Помните образът му, изигран от Джъстин Тимбърлейк във филма „Социалната мрежа”, нали? Е, подгответе се да се запознаете с истинския технологичен гений, който няма много общо със своето екранно превъплъщение.
  • Даниел Ек, човекът, който върна печалбите на музикалната индустрия от онлайн продажби на музика, чрез своето гениално приложение Spotify.
  • Джак Дорси, царят на микро блогването, създал изцяло нова медия за предаване на съдържание в реално време, наречена Twitter
  • Еван Шпигел, двадесет и три годишният предприемач, който отвхърли предложението за изкупуване на Марк Зукърбърг на стойност 3 милиарда долара, за да остане начело на своята компания Snapchat и да продължи да дава на тийнейджърите, това което най-много искат в момента – възможността свободно да си изпращат снимки и послания онлайн, които изчезват завинаги само след минути.
  • Алекс Карп, ексцентричният философ без почти никакви технически познания, който в момента е директор на Palantir, софтуерната компания, финансирана от ЦРУ, осигурила достъпа до самия Осама Бин Ладен….
  • …и много други гении на технологичната мисъл, които, стъпвайки върху раменете на велики предшественици, променят изцяло света, в който живеем.

Добре дошли в бъдещето!

Continue Reading
Advertisement