Connect with us

Култура

Излиза „Пропукване “ – нов трилър от Карин Слотър

Avatar

Публикувано

на

„Пропукване“ от Карин Слотър чертае дълбоки резки в привидно съвършените животи на богатите, за да извади тъмнина, която повечето трилърови писатели не смеят.

На пазара вече можете да откриете „Пропукване“, нов трилър от бестселъровата авторка Карин Слотър („Триптих“, „Добрата дъщеря“, „Красиви момичета“). Още с първите си романи Слотър се превръща в истинско събитие в трилъровата литература, като съчетава страховити спускания в мрачните бездни на човешката душа и завладяващ, напрегнат стил, спечелил сърцата на читатели в над 120 държави по света.

Абигейл Кампано е имала бурна вечер. Току-що е конфронтирала съпруга си за едно от поредните му извънбрачни залитания и се прибира в богаташката си, съвършена къща, за да осмисли случилото се. Но в момента, в който влиза, светът ѝ се преобръща. Абигейл открива дъщеря си Ема мъртва, а непознат мъж – надвесен с нож над нея. Като събира последните капки сила и кураж, които дори не е знаела, че притежава, разбитата майка отвръща на удара на нападателя и го убива на място.

Но тогава разбира, че е прочела сцената погрешно. Напълно, катастрофално погрешно. Дъщеря ѝ не е мъртва, а отвлечена, а стрелките на часовника неумолимо отброяват минутите до време, в което вече ще бъде твърде късно да ѝ се помогне.

Специален агент Уил Трент има изобилие от лични проблеми, с които трябва да се разправя. След негово вътрешно разследване са уволнени корумпирани полицаи, но това не му печели точки за популярност сред останалите вътре в службата. Новата му партньорка го ненавижда, защото собственоръчно е изтикал майка ѝ от ръководния ѝ пост, а природата му на единак го прави още по-труден за съвместна работа.

Advertisement

Но в момента, в който влиза на сцената на престъплението, той вижда нещата по съвсем друг начин от всички останали. Двете убийства не се развиват в настоящето. Те се простират далеч в миналото и кошмарната игра едва сега започва. Единственото, което остава, е разяждащото чувство, че разследването му прорязва дълбоки резки в привидно перфектните животи на богатите – там, откъдето демони в човешки образ изпълзяват на повърхността, жадни за разплата.

„Пропукване“ (ИК „Сиела“) е умел, находчив трилър, който се доказва като истинско постижение в жанра. Карин Слотър запраща читателя в бездната още с първите изречения и превръща в своя запазена марка постоянното напрежение до самия край – облекчена глътка въздух е възможна едва след затварянето на последната страница.

„Пропукване“ е вторият трилър с участието на специален агент Уил Трент, но самостоятелна история, която може да бъде четена без поредност.

Continue Reading
Advertisement