Connect with us

Култура

Излиза „Среднощният диамант“ от Ришел Мийд

Avatar

Публикувано

на

Среднощният диамант cover

Любимата на всички авторка на бестселъровите поредици  Академия за вампири“ и „Бляскавият двор“ Ришел Мийд се завръща с нова доза исторически романс.

Любов, приключения, страст и много предизвикателства очакват читателите на част втора от хитовата тийн поредица „Бляскавият двор“.

В „Среднощният диамант“ Ришел Мийд разкрива неподозирани тайни, тегнещи зад лъскавия и елегантен свят на Бляскавия двор – училището по етикет, което превръща момичетата от бедно потекло в истински дами и им намира богати съпрузи в Новия свят.

Бежанка и една от малкото оцелели след ужасна война, Мира е прогонена от родината си и захвърлена в друга държава, която отказва да я приеме. Коридорите на Бляскавия двор за нея се оказват единствения шанс за спасение. Но младата жена отново се озовава на кръстопът. Отритната от останалите момичета, надяващи се на блестящо бъдеще и лукс, през деня Мира е принудена да се подчинява на правилата, които да я превърнат в поредната идеална съпруга, но след залез слънце Мира готви съвсем различен план за действие – план, който може да доведе до обесването ѝ във Върховния съд на Адория.

На страниците на втора част от бляскавата поредица от авторката, покорила класациите за отрицателно време и продала над 8 милиона копия от книгите си, ще откриете романтика и страст, истинско приятелство, но и коварни предателства. Познати герои поемат по неочаквани пътища, а нови персонажи променят завинаги хода на историята.

Advertisement

Среднощният диамант“ е необикновената история на момиче, готово да се опълчи срещу целия свят, за да си проправи път към свободата.

Ришел Мийд печели сърцата на публиката още с дебютната си поредица „Академия за вампири“, преведена на повече от 30 езика, продала 8 милиона екземпляра в цял свят, а също и екранизирана в мащабна холивудска продукция. Носителка е на наградата Teen Read Awards (2010), Goodreads Choice Awards (2010) и Romantic Times Reviewers’ Choice Best Book Awards (2013). Настоящата ѝ трилогия връща читателите в любимия жанр на класическата приключенска романтика от миналото, която превръща наближаващата есен в сладко бягство от студеното време.

Continue Reading
Advertisement