Connect with us

Култура

Излиза финалната част на поредицата „Софийски магьосници“

Avatar

Публикувано

на

Софийски магьосници 4 снимка scaled

Софийски магьосници 4: Заветното заклинание“ от Мартин Колев разкрива непознатото лице на столицата ни! Още с появата си през 2017 г. „Софийски магьосници“ от младия писател Мартин Колев се превърна в безапелационен бестселър, вдъхновил хиляди деца да заобичат книгите и възродил цял един литературен жанр у нас – т. нар. ърбън фентъзи, в което  се преплитат съвременни пейзажи и мотиви от българския фолклор.

След успеха на „Софийски магьосници“, „Софийски магьосници: В сърцето на Странджа“ и „Софийски магьосници: Вещиците от Витоша“, този декември любимата тетралогия намира своя достоен и вълнуващ завършек в Софийски магьосници 4: Заветното заклинание“!

Изданието включва и специален бонус – три специални разказа от света на „Софийски магьосници“, които бяха публикувани само онлайн досега.

Сянката на войната е надвиснала над зимна София. Изминала е година от Битката за последния печат, когато страховит демон се опита да превземе света през отслабената българска територия. Дошъл е решителният момент, в който софийските магьосници и чудатите обитатели на Горна и Долна София трябва да обединят сетни сили, за да спасят не само града, който обичат, но и цялата Земя.

Всички са възложили надеждите си за спасение на младия Бриян, но може ли момчето да се превърне в мъж, да усвои за твърде кратко време рисковани умения, изискващи години подготовка, и да обедини враждуващите зорници и здрачници? Или съдбата на всички вече е предопределена от древно пророчество и никой не може да я промени?

Advertisement

Всеки миг е решаващ,  магьосническото сърце може да бъде също толкова чупливо, колкото стъклена фигура. А краят сякаш е само началото…

Несравнима по размах, „Софийски магьосници 4: Заветното заклинание“ е най-амбициозната част от поредицата, в която неочаквани обрати, скрити послания и истинска магия се преплитат. Всичко това в сърцето на многоликата София, преживяла царе и президенти, войни и бомбардировки, тържества и траур. София, която въпреки всичко е винаги там, готова да се възправи в защита на хората, които я населяват – без значение дали притежават магически сили, или не.

Continue Reading
Advertisement