Connect with us

Галерия

Изложбата „Дух и броня“ представя традиционни японски ветрила и картини кири-е

Avatar

Публикувано

на

Image 1 Days of

снимка: ПР

Изложбата „Дух и броня“, по време на която ще бъдат представени традиционни японски ветрила и картини от ръчно изрязана хартия кири-е, ще се проведе от 25 октомври до 10 ноември в галерия „Финес“ в София. Входът за изложбата е свободен. Организирани са и съпътстващи уъркшопове за изработка на емблематичните японски ветрила и картини кири-е. За участие в тях е необходима предварителна регистрацията на адрес: kirie.bulgaria@gmail.com

Уъркшопът за изработка на японски ветрила, с времето превърнали се в символ на японската култура, ще бъде воден от майстор Томохиро Кодоно от Киото. Негови ветрила ще бъдат представени и на самата изложба. Уъркшоповете ще се проведат на 28 и 29 октомври от 10:00 ч. в Галерия „Финес“. Цената за участие е 25 евро и включва всички материали, които участниците ще използват при изработването на свое собствено ветрило. Максималният брой участници е 15 души.

Image 2 Days of

снимка: ПР

В останалите уъркшопове от програмата участниците ще се учат да правят картини кири-е от изрязана хартия – друго традиционно японско приложно изкуство. Уъркшоповете ще се състоят на 28 и 29 октомври от 10:00 ч. и от 14:00 ч. и на 4 ноември от 10:00 ч. и от 14:00 ч. Лекторите, които ще водят събитието, са Рина Пападопулу, Пламен Калов, Йошка Михайлова, Анета Димитрова, Атанаска Башева и Елза Калоянова, членове на Асоциация „Кири-е Интернешънъл България“. Цената за участие е 10 лв. Максималният брой участници е 10 души.

Advertisement

„Дух и броня“ ще представи традициите, запазени повече от хилядолетие в едно общество от хора, които приемат всеки миг от живота като безценен дар и го претворяват в изкуство – японците.

Continue Reading
Advertisement