Connect with us

Lifestyle

ИКЕА изпълни ключови цели за устойчиво развитие през 2020

Avatar

Публикувано

на

IKEA Sustainability Report FY20 press info1 min

Постиженията включват постигане на цели за горското стопанство, както и оценка на над 9500 продукта за съответствие с кръгова икономика

Според годишния доклад за устойчиво развитие 2020* ИКЕА продължава да изпълнява дългосрочната си стратегия и бележи прогрес в предизвикателна глобална обстановка. Докладът е издаден от Inter IKEA Group и обхваща колективните усилия на участниците във франчайз системата и стойностната верига на шведския бранд.

В доклада си компанията е отчела основните постижения, част от които са:

  • Запазване здравето и благосъстоянието на колеги, клиенти, доставчици и общности в стойностната верига на ИКЕА в ситуацията на  пандемията от Covid-19;
  • постигане на целта за дървесина – над 98%** от дървесината, вложена в продуктите ИКЕА е от по-устойчиви източници (сертифицирана от FSC или рециклирана). Тя се добива от отговорно стопанисвани гори, като процесът не допринася за обезлесяване;
  • ограничаване на глобалния си въглероден отпечатък в следствие на няколко подобрения, като например използване на повече възобновяема енергия в производството и транспорта, увеличаване на енергийната ефективност в осветителните тела и уредите, както и въвеждането на повече храни с растителен произход в асортимента (като растителните кюфтенцата HUVUDROLL)
  • Направената кръгова оценка на над 9500 продукта – от мебели до аксесоари.

“Тази изключителна година ни направи още по-решителни да ускорим усилията си за справяне с изменението на климата и да се застъпим за устойчиво развитие. Кризата COVID-19 в много отношения беляза хората”, споделя Лена Прип-Ковач, главен директор „Устойчиво развитие“ в Inter IKEA Group. „Важна част от нашите планове не е спряла реализацията си. В момента работим усилено върху разработване на продуктова гама в полза на кръговата икономика и достигаме напредък към 100% възобновяема енергия в производството“, допълва Прип-Ковач.

ИКЕА обяви и нов План за опазване на горите 2030 г., който ще засили работата по подобряване на биологичното разнообразие и ще адресира промяната на климата в световен мащаб.

“Отговорно управляваните гори играят жизненоважна роля за смекчаване на последиците от глобалното затопляне. Като прилагаме строги изисквания и си партнираме с различни организации по света, ние допринасяме за развитие в тази устойчива посока. Натискът върху горските екосистеми в света се увеличава. Сега е време да предприемем още по-цялостен подход, за да защитим и подкрепим тези важни ресурси за поколения напред“, споделя изпълнителният директор на Inter IKEA Group, Йон Абрахамсон Ринг.

Повече информация за годишния доклад за устойчиво развитие 2020 можете да видите тук и тук

Advertisement
Continue Reading
Advertisement