Connect with us

Lifestyle

ИКЕА изтегля нощна лампа със сензор PATRULL

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

ИКЕА призовава клиентите, които са закупили нощна лампа със сензор PATRULL, да преустановят незабавно използването й и да я върнат в магазин ИКЕА в София, като стойността на продукта ще бъде напълно възстановена.

ИКЕА изтегля лампата PATRULL след получен сигнал, че дете на година и седем месеца се е наранило по време на игра с лампата. При опит да я извади от контакта, капачката на лампата е паднала, вследствие на което детето е получило токов удар инаранявания по ръката.

Безопасността на продуктите е основен приоритет за ИКЕА. При случай на инцидент с продукт на ИКЕА, компанията взима незабавни мерки и в този случай продажбите на лампата PATRULLбе преустановенаведнага. Лампата е преминала през предвартителни тестове и отговаря на всички законови нормативи и стандарти. В рамките на последвалото разследване на случая, ИКЕА тества над 600 лампи PATRULL и тестът показва, че те са изправни. Въпреки това ИКЕА изтегля от продажбатози продукт, за да предотврати риска от бъдещи инциденти.

Лампата PATRULL е в продажба в Европа и Северна Америка от 2013 г.

Advertisement

Нощна лампа със сензорPATRULL може да бъде върната в сектор Обслужване на клиенти в магазина на ИКЕА София, като стойността на продукта ще бъде напълно възстановена, без да е необходимо представяне на касова бележка.

Повече информация можете да получите в магазин ИКЕА или на безплатния ни телефон 0800 45 800.

Continue Reading
Advertisement