Connect with us

Lifestyle

ИКЕА и Сабин Марселис представят колекцията VARMBLIXT

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Тя ще бъде ексклузивно представена на специално събитие в България в началото на февруари

С колекцията VARMBLIXT ИКЕА започва ново начинание, което има за цел да разпали любопитство към осветлението в дома. Съвместно разработена в партньорство с базираната в Ротердам дизайнерка Сабин Марселис, тя се състои от 20 продукта – осветителни тела, стъклени артикули и аксесоари, проектирани така, че да взаимодействат както с пряка, така и с непряка светлина.

Съвместната колекция вплита характерен за работата на Сабин мотив, а именно съвършената поничка. Първата серия от този вид дизайнерски продукти, вдъхновени от безкрайната кръгла форма, ще предложи купа за сервиране в два размера и едно осветително тяло.

Когато светлината преминава през оранжевото стъкло, овалната форма, наподобяваща поничка, блести с топъл оттенък“, споделя Сабин Марселис. „Това е магическа гледка, която привлича окото – независимо дали предметът е поставен върху масата или виси на стената“, добавя тя.

Advertisement

Като част от дългосрочните си цели, ИКЕА се стреми да насърчи промяната във възприемането на осветлението като не просто функционално, но също така носещо емоционален заряд. Акцентите в колекцията включват още LED висяща лампа с извити рамене, която е изработена от матово бяло стъкло, и LED огледало за стена, проектирано с полупрозрачен стъклен панел и светлинна лента.

Исках да предприема неочакван подход към изследването на идеята за функционирането на осветлението в дома и да вдъхновя хората да обмислят нови форми и елементи, които се сливат и подчертават различни видове интериорни пространства по нов, смел и артистичен начин“,  добавя Сабин Марселис.

VARMBLIXT се придържа към топлите тонове в цветовата палитра, а в самата колекция намират място и два килима, вдъхновени от лъчите на залеза, изработени от 100% ръчен вълнен тъфтинг. Четири осветителни елемента от VARMBLIXT ще бъдат добавени към постоянния асортимент от продукти на шведския бранд за обзавеждане и дизайн.

снимка: ПР

Специалната колаборация между Сибин Марселис и ИКЕА бе обявена в Милано по време на Salone del Mobile, а след това в Париж по случай Paris Design Week. VARMBLIXT се представи ексклузивно във френската столица на 18-и и 19-и януари, а в България ще пристигне в началото на февруари 2023 г. и ще бъде изложена предпремиерно в галерия КО-ОП от 07.02 до 11.02.2023 г. 

Advertisement

По време на ексклузивното представяне, посетителите ще могат да разберат повече за това как светлината може да трансформира интериора, усещането и атмосферата в дома. A от средата на февруари ще могат да си закупят артикули от колекцията само в магазин ИКЕА София.

Повече за колекцията можете да откриете на сайта на ИКЕА: https://www.ikea.bg/collections/varmblixt/

Continue Reading
Advertisement