Connect with us

Lifestyle

ИКЕА обяви три продукта, създадени в сътрудничество със Swedish House Mafia

Avatar

Публикувано

на

IKEA SHM FRAKTA 12 a4386e97 figure image desktop

снимка: ПР

Съвместната колекция OBEGRÄNSAD ще бъде на пазара в края на 2022 г.

ИКЕА и шведската група Swedish House Mafia изследват музиката и творчеството у дома, за да улеснят всекидневието на онези, които създават, изпълняват, свирят или просто обичат музиката. В рамките на Седмицата на дизайна в Милано, която се проведе по-рано този месец, шведският бранд за домашно обзавеждане разкри три продукта от предстоящата съвместна колекция OBEGRÄNSAD – бюро за продуциране на музика, фотьойл и грамофон. Те ще бъдат пуснати на пазара тази есен.

Името на колекцията беше разкрито за първи път по време на фестивала на ИКЕА в Милано. OBEGRÄNSAD означава „неограничен“ на шведски, което подсказва какъв тип е целевата група на колекцията: хора с ограничен бюджет, но с неограничена креативност. С колекцията ИКЕА и Swedish House Mafia целят да демократизират продуцирането на музика у дома и да дадат възможност на много хора да разгърнат своите страст и творчество. Продуктите от колекцията са многофункционална и предлагат решения за инсталирането им вкъщи. Освен по предназначение, те могат да използват и за релаксиране и слушане на музика.

Дизайнът подпомага творчеството, възпроизвеждането на музика, забавлението и дори създаването на настроение„, споделят Swedish House Mafia.

Advertisement

Звукът е най-важното нещо що се касае до създаването на музика, ето защо добавихме две стойки към бюрото, за да позиционираме високоговорителите на нивото на ушите. Добавихме и изтеглящ се рафт под работния плот. Тази функционалност позволява на потребителите да разполагат с повече пространство на бюрото си, позиционирайки миди клавиатурата си на изтеглящия се рафт, например“, споделя дизайнерът на ИКЕА Фризо Виерсма.

По-рано тази година ИКЕА обяви още един продукт от колекцията – три нови варианта на емблематичната чанта FRAKTA. Уникалният подход на Swedish House Mafia към продукта е изграден на базата на функционалните нужди, които имат създателите на музика и феновете, когато са в движение. Моделите включват чанта за кабели и други аксесоари, необходими за създаване на музика, чанта за лаптоп и една по-голяма за винилови плочи – всички в характерния стил на Swedish House Mafia.

OBEGRÄNSAD ще включва повече от 20 продукта, които ще бъдат разкрити за широката аудитория в края на 2022 г.

Повече за това как грамофонът е бил създаден можете да откриете тук – https://bit.ly/3xQoK3V

Повече за това как са създадени моделите на FRAKTA, част от колекцията на ИКЕА и Swedish House Mafia тук – https://bit.ly/3Oewrr2

Advertisement
Continue Reading
Advertisement