Connect with us

Lifestyle

ИКЕА разширява партньорството си със социално насочени бизнеси

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Целта е да се достигне заетост от 95 000 работни места до 2025г.

От 2012г. ИКЕА осъществява активно партньорство с множество бизнеси със социална насоченост, които произвеждат ръчно изработени продукти, подхранващи богатия асортимент в магазините на шведския бранд по цял свят. По този начин компанията създава условия за откриване на нови работни места и установяване на финансова независимост на маргинализирани групи и жени от уязвими общности.

Като естествено продължение на тази стратегия, ИКЕА взе решение да разшири своите социални бизнес партньори и да обогати работните места в предприятията. В момента служителите наброяват 30 000, а съвместните партньорства оказват пряк положителен ефект и върху техните семейства – близо 150 000 души. Целта е броят на работните места да се увеличи до 95 хиляди в следващите 4 години.

„Много съм горда от това, което постигнахме, но знам, че можем да направим много повече. Изградихме устойчиви бизнес отношения с нашите партньори в продължение на много години и сега сме щастливи да се присъединим към няколко допълнителни силно утвърдени предприятия и заедно да разширим инициативата за социално предприемачество“, споделя Вайшали Мисра, бизнес лидер на „Инициативата за социални предприемачи“ на ИКЕА.

Шведската компания ще разшири обхвата на инициативата заедно с текущите си партньори, подкрепяйки ги със знания и опит в областта на дизайна, производството и работната среда. В допълнение, нови попълнения ще бъдат идентифицирани като социални бизнес партньори на ИКЕА и ще създадат положителна промяна за повече хора. В резултат на това ще бъдат създадени повече работни места, а компанията ще увеличи предлагането на висококачествен и уникален дизайн, благодарение на традиционните ръчно изготвени продукти в магазините по целия свят.

Advertisement

„Създаваме взаимоотношения със своите бизнес партньори въз основа на вдъхновение, споделяне на знания и взаимен обмен на компетенции. Социалните предприемачи осигуряват разнообразни и уникални продуктови предложения. От своя страна ИКЕА използва мрежата си, за да доставя на предприятията достъпни, висококачествени суровини, разширявайки тяхната инфраструктура. Правейки това в голям мащаб, бихме могли да вдъхновим и други търговци да направят същото. Това наричам въздействие“ , допълва Вайшали Мисра.

Повече за инициативата можете да научите тук.

Continue Reading
Advertisement