Connect with us

Lifestyle

ИКЕА стартира първото издание на онлайн фестивал за живота вкъщи 

Avatar

Публикувано

на

IKEA Festival invitation

Събитието ще продължи 24 часа и ще предложи пътешествие до различни домове по света с разнообразни преживявания

На 16 септември ИКЕА празнува най-доброто от живота вкъщи с първия по рода си 24-часов фестивал. Артисти, дизайнери, диджеи, готвачи и хора от различни професии ще превърнат домовете си във виртуални сцени, отваряйки вратите си за нови преживявания. 

Времето, прекарано вкъщи, никога до сега не е било толкова важно. ИКЕА ще отвори вратата към по-добрия живот с грандиозно събитие, което може да бъде посетено както от вкъщи, така и в много обекти на ИКЕА по света. Това е нов вид фестивал, който се случва едновременно в домове, студиа и квартали по целия свят. Кухни, спални и външни пространства ще се превърнат във виртуални сцени за постановки и преживявания. Събитието ще се проведе в 100 домове и 50 магазина на ИКЕА глобално, а достъпът до него ще бъде свободен за всеки желаещ.

Фестивалът е вдъхновен от идеята на шведската компания да създава по-добър живот за повече хора. „Това е нов вид преживяване, което ИКЕА иска да предостави като празнува и същевременно обединява хората около живота вкъщи. Виртуалното околосветско пътешествие от дома ще предостави нови идеи и вдъхновения за посетителите. Искаме да започнем дискусия за по-устойчивия начин на живот, който е и достъпен. Това е нашето бъдеще. И точно както с всеки друг фестивал, така и  и по време на този може да очаквате и специални изненади“, казва Ерика Интисо, управляващ директор „Маркетинг и комуникации“ в ИКЕА.

Организация и програма на фестивала

Advertisement

Събитието ще се проведе изцяло онлайн и ще е достъпно на ikea.bg/ikea-festival, като ще се излъчва на живо в магазините на ИКЕА. Предвидени са стаи за дискусии по различни теми и новини от ИКЕА, което ще даде възможност на посетителите да се докоснат до различни преживявания. Артисти ще изнасят концерти от домовете и студиата си. Феновете на интериорния дизайн пък са поканени да посетят различни домове по целия свят, за да черпят вдъхновение за своите лични проекти в домовете си. Ще научат и как настоящи и бивши дизайнери на ИКЕА създават творенията си. Кулинарните любители също ще имат възможност да разширят светогледа си. За тях са предвидени предизвикателства и демонстрации, които ще ги запознаят със здравословни и устойчиви рецепти. Ще има и дискусии на маса относно живота без отпадък и други важни зелени теми.

Освен това е предвиден и геймърски слот, в който любителите ще се потопят в различна домашна атмосфера, създадена с новата геймърска колекция на ИКЕА.  Феновете на шведския бранд ще се пренесат назад във времето чрез дигиталния музей на ИКЕА, за да разберат повече подробности, относно разнообразната история на компанията.

Кои ще бъдат основните акценти на фестивала?

    • Моето вкщи
      Посетителите ще могат да се насладят на  артистите MØ, Kanis, Niki и Masego, които ще ги разходят из техните градове, квартали и общности.
    • Концерти от дома
      За всички меломани ще има концерти директно от най-уютните сцени по света: домовете на хората.
      Кулинария от дома
      Посетителите ще могат да открехнат вратата към вкусно ухаещите кухни по целия свят и ще могат да черпят вдъхновение от готвачи като Pasta Queen и Paul Svensson.
    • DJ концерти
      ИКЕА кани всички ентусиасти на музикален маратон със световни диджеи в домовете им. Сред тях са Kaytranada, Loraine James и ZULI.
      Обиколки в домовете
      За всеки, който иска да се вдъхнови от уюта на домашната обстановка, ще има и специална обиколка на домове от различни краища по света – познати и непознати лица (като Илзе Крауфорд, например) ще споделят атмосферата в най-важното за тях място на света: собственият им дом.
    • ИКЕА музей
      Посетителите ще могат да се потопят в различните периоди от историята на ИКЕА, за да опознаят бранда още по-добре.
  • Преобразяване на дома

Посетителите ще могат да се вдъхновят от идеите на ИКЕА за по-функционално пространство и освежаване на дома по забавен и цветен начин.

Всички желаещи могат да посетят ИКЕА фестивал на https://www.ikea.bg/ikea-festival . Събитието ще започне в 9:00ч. българско време на 16 септември. Не е необходима предварителна регистрация.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement