Connect with us

Култура

ИК Колибри представя „Невидимият пазител“

Avatar

Публикувано

на

Cover-Nevidimiyat-pazitelНа 17 ноември излиза от печат световният бестселър „Невидимият пазител“, подписан от баската писателка Долорес Редондо.

„Невидимият пазител“ (превод: Десислава Антова; стр. 400, цена: 18 лв.) ни пренася на брега на река Бастан в иначе живописното градче Елисондо. Намерен е труп на младо момиче, а малко по-късно броят на жертвите започва да расте. Серийният убиец процедира с момичетата по абсолютно идентичен начин – удушава ги с корда, после ги пренася на реката, разполага ги според фантазиите си и изпълнява специфичен психосексуален ритуал. Пресата припомня легендата за басахауна, господаря на гората, а инспектор Амая Саласар, на която е възложено разследването, трябва да съчетае съвременните научни методи с познанията си за митични представи и народни вярвания.

Баската писателка Долорес Редондо Мейра е родена през 1969 г., учила е право и гастрономия, но на попрището на литературата постига феноменален успех. „Невидимият пазител“ е нейният дебютен роман – уникално съчетание на психологически трилър, криминална история и легенда, и поставя началото на трилогия, чиито права вече са продадени в десетки държави по света. Романът беше обявен за най-добър испански трилър на годината за 2013 г. от влиятелния вестник La Vanguardiа, а според El Mundo „Невидимият пазител“ бележи прелом в историята на испанския роман“.

Екранизацията на трилогията е поверена на „NadCom Entertainment” – продуцентите на филмовите адаптации на книгите на Стиг Ларшон, Камила Лекберг и Хенинг Манкел.

Continue Reading
Advertisement