Connect with us

Култура

ИК „Колибри“ представя „Черните кучета“ на Иън Макюън

Avatar

Публикувано

на

Cover Chernite kucheta

На 12 октомври излиза от печат „Черните кучета“, поредният безукорно композиран роман, дело на най-награждавания британски писател – Иън Макюън.

„Черните кучета“ (превод: Огняна Иванова, 232 стр., цена: 15 лв.) ни пренася в края на 80-те години в Европа, по време на падането на Берлинската стена. Това е интимната история за разпадането на един брак, този на Джун и Бърнард, разказана от гледната точка на техния зет Джереми. Двамата се влюбват един в друг, преживяват заедно войната, членуват в Комунистическата партия, напускат я разочаровани, женят се, раждат си деца, разделят се завинаги и… се обичат завинаги. Разделят се поради непреодолимите си идейни различия.

Иън Макюън несъмнено се нарежда сред най-даровитите стилисти на нашето време. Носител на множество национални и международни отличия, британският писател се превърна в емблема на постмодернизма и хуманизма с романи като „Изкупление”, „Дете във времето“, „Събота“ и „Почивка в чужбина“. За разлика от тях, „Невинният“ притежава характеристикте на образцов трилър, а „Черните кучета” третира универсалната тема за човешките взаимоотношения, за тяхната мотивация и развитие, за вечното надбягване на доброто и злото в самите нас.

Continue Reading
Advertisement