Connect with us

Култура

ИК „Литус“ представя „Алхимика от Сенките“

Avatar

Публикувано

на

alhimikа ot senkite cover

Пиер Певел е роден през 1968 г. във Франция. Носител е на множество престижни литературни награди, а книгите му се радват на успех не само в неговата родина, но и в редица други страни, в това число Великобритания и САЩ. Действието в романите му се разгръща в исторически периоди, които авторът познава в детайли. Характерно за Певел е, че във всичките му книги неизменно герои са и дракони.

Събитията в „Алхимика от Сенките“ се развиват скоро след тези, описани в първата част. Читателите отново се потапят в атмосферата на Франция през първата половина на XVII в. Начело на страната стои крал Луи XIII, но реално управлява талантливият и мъдър кардинал Ришельо. Красива и опасна италианска шпионка разполага с безценна информация за готвен срещу краля заговор. Тя е готова да разкрие своите сведения, като в замяна иска закрилата на кардинала. Информацията на италианката е от жизненоважно значение за бъдещето на страната. Следите отново водят към Испания с нейния Драконов двор и тайнственото магическо братство, наречено Черния нокът. Заговорниците са ръководени от зловеща, опасна и могъща мистериозна личност, наречена „Алхимика“. Френският кардинал осъзнава, че за пореден път се е изправил срещу могъщ и страшен противник и че трябва да разкрие врага и да го унищожи, за да може да защити държавата и краля. Ришельо прибягва до помощта на своите най-доверени хора, водени от капитан Фраг, наречени неслучайно „Остриетата на кардинала“. Отличните воини са готови да рискуват живота си за кардинала и да се изправят срещу неуловимия смъртоносен противник. Веднъж те вече са спасили Франция и са готови да го направят пак. Българските почитатели отново ще се срещнат с любимите си герои от първата част на трилогията. Певел успява да развие техните образи, да изгради плътни и достоверни характери, като същевременно научаваме повече за миналото и предисторията на героите. Силен и завладяващ е и образът на загадъчния Алхимик, притежаващ ужасяващи мистериозни сили. Книгата предлага ценна информация за живота, управлението и обществото във Франция през XVII в. Този напрегнат роман завършва със спиращ дъха отворен финал, които ще накара почитателите на поредицата да чакат с нетърпение последната трета част.

„Алхимика от Сенките“ е неустоима книга, предлагаща на читателите динамичен сюжет, среща с тъмни сили и тайнствени общества, интриги и кръвопролития, елегантно подправени с щипка хумор.

Continue Reading
Advertisement