Connect with us

Lifestyle

Ина Асса e Жена на годината 2021

Avatar

Публикувано

на

снимка: Иван Коловос

Ина Асса е главният дизайнер на БНТ, където вече 9 години отговаря за облеклото на водещите. Първоначално работи само с предаванията към „Програмно съдържание“, а от февруари 2021 г., отговаря за облеклото на водещите на „По света и у нас“ и всички новинарски, публицистични и спортни предавания на обществената телевизия.

Ина е завършила най-старото училище за мода в Европа – „ESMOD International“ в Париж. Там стартира и кариерата ѝ, която би могла да се опише като приказка. Талантът и вроденото ѝ чувство за стил я отвеждат в студиата на модните гении Пако Рабан, Живанши, Ели Сааб, Франческо Смалто и Сидони Ларидзи. Създавала е мъжка мода, аксесоари и обувки за специалните поводи на кралски особи по света, както и за балерините на Крейзи Хорс и Валентин Юдашкин. Тя е дъщеря на прочутия художник Греди Асса, чиито картини оживяват на създадените от нея копринени шалове.

Нейният талант в модата не остава скрит, както за зрителите на Българската национална телевизия, така и за експертите от Grazia, които тази година я номинираха за „Жена на годината“ в категория „Дизайн“. Чаровната ѝ усмивка, буйните къдрави коси и професионализмът ѝ спечелиха любовта и вота на гласуващите и на модните специалисти, които категорично я избраха за победител и „Жена на годината 2021“ в категория „Дизайн“.

Continue Reading
Advertisement