Connect with us

Култура

Интернет (без)опасност – мисията възможна?

Avatar

Публикувано

на

Защо е препоръчително да дадем действителния си телефонен номер на фейсбук? Знаете ли наистина как да пазарувате сигурно с кредитната си карта? Наясно ли сте какви виртуални валути съществуват и как това ви засяга? Един от най-успешните интернет предприемачи у нас – Александър Ненов, ще ви разясни в подробности тези и редица други важни въпроси, свързани с вашата „Интернет безопасност” (ИК „Сиела”). Книгата е полезна както за вашата сигурност в онлайн пространството, така и за тази на децата ви.

Замисляли ли сте се някога какви опасности крие интернет? Подобно на някой краен квартал, в който престъпността е далеч по-висока от тази в останалата част от града, и в онлайн пространството опасностите ни дебнат от всеки ъгъл. Един от  най-успешните интернет предприемачи у нас – Александър Ненов, обяснява подробно за всевъзможните рискове в онлайн пространството в новата си книга „Интернет безопасност“.

От ценното четиво научаваме как да пазаруваме сигурно с кредитна карта онлайн, какво да правим, ако хакнат профила ни, как да криптираме съобщенията и паролите си, как да забележим, че детето ни влиза в опасни сайтове, както и колко страшни могат да бъдат последствията от това – от сексуалната изнуда, която може да започне дори от обикновен чат, през трафика на хора, до агресивните тролове и речта на омраза, която е по-скоро практика, а не изключение.

А ако си мислите, че знаете всичко това и няма какво ново да научите – прочетете „Интернет безопасност” и ще разберете колко малко знаете в действителност.

Александър Ненов има дълга и подробна биография в сферата на интернет предприемачеството. Работил е като програмист, мениджър и консултант на стотици онлайн проекти и кампании за световни брандове като Microsoft, Coca-Cola, Samsung и др. Историята му като интернет предприемач датира още от далечната 1997 г. Завладян от необятността на Мрежата Ненов постепенно създава един от първите успешни сайтове в България – Teenproblem.net, който продава през 2007 г., а тази продажба става най-голямата публична сделка към онзи момент и една от най-големите и до днес в българското онлайн пространство. През 2008 г. авторът на „Интернет безопасност” е поканен на специалната среща European Social Networking Task Force, организирана от европейската комисия в Брюксел с цел създаване на нови правила за безопасен интернет.

Advertisement

Ненов е автор още на книгите „На 1 клик разстояние” (изчерпана) и „Как да печелим от интернет”. Дългогодишен лектор е – включително на TEDx, на семинари за SEO и Digital marketing, последният от които – „Как да печелим от интернет”, се състоя на 13 октомври 2016 г. в хотел „Форум” в София.

Continue Reading
Advertisement