Connect with us

Общество

Историята на трима приключенци за смелостта да последват сърцето си и великата сила на приятелството

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Преди година артистичният екип на представлението „Роден под щастлива звезда“ потегля на вълнуващо приключение до различни кътчета на България. Големият червен Кораб на приключенията и неговият симпатичен и смел екипаж от приключенци акостират в София, Пловдив, Монтана, Русе, Мартен, Ахтопол, Лозенец, Шипка, Бухово, Панагюрище, Разлог, Велинград, с. Бабово, с. Смилец, с. Бачево. Там те се срещат с развълнувани деца, на които разказват за своите радости, вълнения, мечти и премеждия, за силата на приятелството и смелостта да следваш порива на своето сърце.

Представлението „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първото от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, представят творческия процес по създаването на спектакъла в съпътстваща всяко представление фотоизложба. Петте дами създават творческо пространство – едновременно мобилно и силно споделено с децата и техните родители.

„Роден под щастлива звезда“ разказва история за предизвикателствата да преодолееш страховете си, за смелостта да последваш сърцето си и великата сила на приятелството. Форматът на сценографията е мобилен, с размер на голяма книга. На принципа на поп-ъп книжките пред децата се откриват 3D картини на велики приключения с неочаквани обрати и съдбоносни срещи. Музиката, специално създадена за спектакъла се изпълнява на живо, което допринася още по-силно за емоционалното преживяване на децата. След всяко представление те участват в творческата работилница на Здравка Кантарева – сценограф на трилогията, и сътворяват своя 3D картичка с мотив от представлението.

Снимки и видеа от вълнуващите срещи на артистите с децата ще откриете на Facebook страницата на проекта: https://www.facebook.com/Приключения-с-кораб.

Advertisement

Проект “Роден под щастлива звезда” се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България, Национален фонд “Култура”, Културен фонд на Музикаутор и партньорството на Фондация за изкуство и култура „Пространства“.

Continue Reading
Advertisement