Connect with us

Музика

Италианските неофолк първенци Spiritual Front с концерт в София

Avatar

Публикувано

на

12768149 1739219452978477 7254825863314709087 o

снимка: PR

Spiritual Front са една от водещите неофолк банди. Това може да се твърди съвсем сериозно макар и с всичките уговорки, че е трудно групата да се постави в строги стилови рамки. В средите може да се чуе някой да нарече стила, който формацията представя “мафия фолк” поради неразривната връзка на артистите с родната им италианската култура, история и всички нейни наслагвания с особен акцент върху филмовото изкуство и музика от 50-те, 60-те и 70-те. Самите те си сложиха определението „самоубийствен поп“, но дали в него се побират музикалните търсения и експерименти на тези изкушени от едно по-романтично, и в същото време по своему перверзно минало, изкушени и от мрачните кътчета на човешката душа и отдадени на страсти и копнежи музиканти…

Шоуто на SF освен че е поднесено изключително елегантно и музикантски, включва и визуални внушения, които ще са добра игра на скрити, а и съвсем явни послания за почитателите на класическото италианско кино. За останалите – това ще е един нов свят, тръпката от който ще видите изписана по лицето на Simone Salvatori.

Сърцето на формацията Simone – вокали и акустични китари е една харизматична личност, събрала в себе си таланта и чара на Елвис Пресли и мрака, меланхолията и обичта към китара на Джони Кеш. Добавете към това щипка италиански романтизъм и скандинавска чувственост и ето ви го Salvatori.

Всъщност Simone Salvatori вече гостува у нас, но като солов изпълнител на Тату фест, организиран от Емил Сапаревски през 2011-а. Тези, които пропуснаха тогава още не са си простили и сега ще могат да се реваншират сами на себе си, а онези, които присъстваха определено останаха жадни за още и още от сладката отрова на Simone и SF и със сигурност ще са сред първите, които ще си купят билет за концерта. Той ще е на 19 май в клуб “Live & Loud”.

Advertisement

Музикантите приготвят дълъг сет и ще изпълнят класики, както и по-нови композиции.

30 броя билети са в продажба в мрежата на eTicketsMall и онлайн на WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена 17 лв. За следващите билети цената ще стане 22 лв., а в деня на събитието(ако има останали билети) ще се продават само на входа на клуба на цена 28 лв. Бройката им е ограничена и препоръчваме да се подсигурите отрано.

Очаквайте скоро още подробности около това уникално за българския концертен живот събитие.

Continue Reading
Advertisement