Connect with us

Телевизия

Йершон, новият герой на Epic Drama

Avatar

Публикувано

на

Epic Drama Hjerson 4

Съвсем нов крими сериал дебютира по Epic Drama на 4 април, понеделник – „Йершон – по Агата Кристи“. За да го разберем, трябва да направим няколко крачки назад и после да се върнем обратно в настоящето. В Швеция.

Световно-известната авторка Агата Кристи създава героиня на име Ариадне Оливър. Освен, че е добра приятелка на Поаро, самата тя е писателка на криминални романи. Често се оказва, че партнира на Поаро по някои от най-известните му случаи, като включва силната си женска интуиция в разрешаването им. Подобно на Агата Кристи, Ариадне Оливър създава свой любим герой в лицето на скандинавския частен детектив Свен Йершон. Именно този литературен герой е главният герой в сериала „Йершон – по Агата Кристи“.

Йершон е известен бивш криминален профайлър; заемал се е с много нашумели случаи в хода на кариерата си, но изведнъж решава да се оттегли далеч от обществото – и никой не знае защо. Клара Сандберг – хаотична личност, смела и сърдечна – е бивш продуцент на треторазрядни ТВ предавания; тя е направила предложение за криминално риалити шоу с участието на Йершон. Успешно.

Новото ТВ шоу може да промени кариерата и живота на Сандберг, но има една пречка: тя никога не се е срещала с Йершон. Историята започва, когато той току-що е информиран за смъртта на майка си и е принуден да се върне в Оланд за първи път от повече от 30 години; Клара успява да го проследи и е на същия ферибот, който пътува за Оланд. На кораба е убита млада журналистка; неохотният Йершон и ентусиазираната Клара започват да разрешават поредица от мистерии, свързани с убийството.

Advertisement

Сериалът интерпретира книгите на Агата Кристи доста свободно, но не с очакваното мрачно чувство, характерно за скандинавските криминални екранизации. Според единия от продуцентите, Патрик Андерсън – зрителите могат да очакват

„нещо по-приповдигнато, иновативно, закачливо дори, което би се харесало на почитателите на Агата Кристи, но не присяда чак на фотьойла на криминалетата за преди лягане”.

Водещата роля е поверена на актьора Йохан Реборг, когото продуцентът представя като един от най-добрите комици на Швеция, способен обаче да влезе в драматични роли „с голяма вещина“.  В ролята на Клара е Хана Алстрьом, позната от поредицата „Кингсман“ филми.

Според продуцента от страна на компанията C More/TV4 – дълго време са търсили актриса с разностранни таланти, която да има усет и към комедията.

В момента, в който видяхме Йохан и Хана да играят обща сцена, ни стана ясно, че сме намерили!

С „Йершон – по Агата Кристи“ – от 4 април ще видим как един литературен герой на сам по себе си измислен автор на криминалета оживява на екрана с лекота в увличаща поредица, която проследява различен случай във всеки от осемте си епизода, като същевременно има цялостна арка в хода на сериала.

„Йершон – по Агата Кристи“ дебютира ексклузивно по Epic Drama на 4 април и ще се излъчва всеки понеделник от 22:00 часа с двоен епизод и повторение в четвъртък от 22:00 часа – слота на „Далглиш“ в момента.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement