Connect with us

Общество

Йордан Йовчев ще тича в Маратон София с благотворителна кауза

Avatar

Публикувано

на

Легендарният Йордан Йовчев прие поредно предизвикателство – единственият гимнастик, класирал се на 6 поредни олимпийски игри, ще участва в Маратон София, като тича в полза на благородната инициатива – Операция „Жълти стотинки“. Кампанията, организирана от VIVACOM, събира средства в подкрепа на младежи без родители, принудени да напуснат социалните домове при навършване на 18 г. Програмата „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване им дава шанс за настаняване в наблюдавано жилище, завършване на образование и придобиване на социални умения, така че да се подготвят за живота и да станат пълноправни членове на обществото.

За да привлече повече съмишленици към социалната кауза и дарения за „Дом Възможност“, големият ни шампион е готов дори за маратонско бягане на 9 октомври. Той ще бъде на разположение и за среща с фенове в специална зона за снимки срещу главната сцена на маратона на улица „Гурко“ пред Националния стадион „Васил Левски“. Край него ще има и други атракции – всички желаещи ще могат да се забавляват в зоната на основния спонсор на маратона VIVACOM, като играят плейстейшън, джаги и изпробват уменията си под баскетболния кош. Посетителите ще имат възможност и да покажат своята съпричастност с  благотворителната операция.

yovchev_beloslava

Всеки желаещ може да помогне на каузата, закупувайки специална тениска – Операция „Жълти стотинки”, от зоната на VIVACOM, като събрани средства са изцяло за социалната инициатива. Подкрепа за Операция „Жълти стотинки“ и младежите от „Дом Възможност“ ще демонстрират и популярни български певци и музиканти, които ще забавляват публиката с най-големите си хитове на специална сцена по време на маратона.  Сред тях ще бъдат Дивна и група Джереми. Йордан Йовчев и една от най-обичаните български певици – Белослава, са лица на Операция „Жълти стотинки“ за 2016 г. Любителите на спорта ще могат да подкрепят благотворителната кауза и като вземат билети за историческия първи мач за Суперкупата на България по баскетбол между Лукойл Академик и Рилски спортист по-късно на 9 октомври в зала „Универсиада“. Всички приходи от двубоя са за младежите, лишени от родителска грижа.

Continue Reading
Advertisement