Connect with us

Tехнологии

Какъв бюджет трябва да си заделим за домейн

Avatar

Публикувано

на

Domain

Адресът на една Интернет страница е досущ като изречение. То трябва да има своята уникалност (името на сайта), а завършеността идва от препинателен знак, който стои накрая.

Този препинателен знак е домейнът на страницата. За да имаме домейн, естествено трябва да заплатим съответна сума, за да може той да е активен и да ни служи вярно.

За да просъществува една страница в Интернет, тя е нужно да има своя препинателен знак, но в същото време той трябва да отговаря на известни изисквания.

Зад името на домейна в края на уеб адреса се крие IP-то на сайта. Т.е. съвкупността от домейн и уникално име на сайта правят изречението ни напълно неповторимо и това прави сайтът ти лесно откриваем за потребителите, които искат да го посетят.

Тези неща не са сложни за направа, но трябва да ги извърши човек, който разбира от материята. В такъв момент имаме необходимост от услуга, но на каква цена.

Advertisement

От какво зависи качеството на домейн услугата

Не е лесно да намерим качествени домейн услуги. В днешния динамичен свят хората са свикнали да дават куп пари за неща, за които не са сигурни дали ще им свършат максимално много работа.

Хостинг компаниите предлагат възможността човек да се сдобие директно с качествен домейн срещу заплащане. Естествено, има вариант тази сума да не ви устройва, когато тепърва изграждате основите на вашето присъствие в Интернет и се предполага, че финансовите ви възможности не са особено добри.

В тези ситуации има адекватно решение и то е да използвате промоционален код за отстъпка на домейн услуги. В сайта на PromoCode.bg можете да намерите този вид промо кодове, от които да се възползвате.

Колко е необходимо да си заделя още в началото

Advertisement

Както обикновено, всичко зависи от това какъв е размерът на услугите, които изисквате от хостинг компанията. На много места, от които е и България цените варират спрямо това от кое ниво е домейнът. Например, разширения като „.com“, „.org“, „.net“, „.bg“ и т.н. са именно домейни от първо равнище, което не значи непременно, че са евтини.

Всичко зависи от надценката, която слага хостинг компанията, за да ви извърши услугата. Другите неща, които могат да оскъпят услугите, са неща, които искате допълнително.

В заключение

За никого в началото не е лесно да стартира нещо свое, което освен всичко, да разполага с добро онлайн присъствие. В днешно време, когато всички са в Интернет, е невъзможно да се просъществува без стабилно стъпване в уеб-пространството.

Ако цените за услугите на хостинг компаниите ви се струват прекалено завишени, то използвайте промоционални кодове за отстъпка от цените на домейните. Мястото е PromoCode.bg, а вашата задача е просто да се чувствате късметлии, че плащате по-малко за услуга с непроменено качество.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement