Connect with us

Lifestyle

Как да вземем максимума от технологиите и неподозираните им функционалности

Avatar

Публикувано

на

Samsung Electronics предлага на потребителите богато портфолио продуктови категории, които улесняват максимално ежедневието на всеки от нас. Възможно ли е обаче ползата ни от смартфона и телевизора в комбинация да е по-голяма отколкото, ако ги ползваме поотделно? До каква степен познаваме технологичния капацитет на продуктите, които притежаваме? Кои функции си мечтаем да имаме на телефона, а всъщност те вече са налични и са на една ръка разстояние? В контекста на политиката на Samsung, във време на препоръчителна физическа дистанция, да подкрепя потребителите и да им дава добавена стойност с помощта на технологиите, компанията предлага идеи, приложими както в домашния офис, така и за да влезем във форма и да утвърдим навици за организация на времето. И, ако доскоро говорехме за технологичен детокс, днес установяваме, че технологиите са верен помощник, за да бъдем пълноценни – да работим, да организираме деня си, да спортуваме, да общуваме и да се забавляваме.

Конферентна зала и работен кът в едно – у дома или в офиса

Мнозина потребители ще продължат да работят от дистанция или ще открият за себе си този начин на работа. Благодарение на приложението за споделяне на екран Samsung DeX, телевизорът у дома бързо може да се превърне в монитор – така не е необходимо винаги да разчитате на лаптоп, когато сте в home office. Мобилните устройствата от серията Galaxy S20 осигуряват безпроблемна свързаност посредством HDMI кабел към проектор, монитор и телевизор само чрез преходник към телефона. Така съдържанието на телефона – имейли, всички продукти от пакета на Microsoft Office (например текстови файлове и презентации), както и видео-клипове – се дублира директно на избрания екран. Партньорството на Samsung с Microsoft осигурява достъп до инструменти като сканиране и подписване на PDF-файлове, както и преобразуване на снимки в таблици на Excel.

Ако се налага често да сменяме мястото, от което работим, можем да съхраняваме най-важните си файлове на мобилния телефон. Благодарение на Samsung DeX лесно трансферираме данни – от един компютър на смартфона и от смартфона към друг компютър или лаптоп.

Приложението DeX ни позволява да превключваме от един режим в друг, да прелистваме слайдове през телефона си, да провеждаме видеоразговор на по-голям екран и едновременно с това да си водим бележки на мобилното устройството. Можем да използваме Adobe Sketch, като увеличим мащаба и рисуваме върху устройството си, докато преглеждаме цялата картина на монитора или телевизора си.

Advertisement

При необходимост от конферентна връзка у дома, Google Duo позволява видеоразговор с до 12 участници с full high definition (FHD) качество и в режим за широкоъгълен екран, наличен на най-новите устройства Galaxy S20. С опцията „Microsoft Swift Pair“ потребителите могат лесно да свържат своите Galaxy Buds или Galaxy Buds+ с компютър, който използва операционна система Windows 10, при дейности, свързани с работния процес като видео срещи, или пък докато слушат музиката.

А онези потребители, които ползват устройства у дома най-вече за забавление, чрез Samsung DeX могат да се наслаждават на избраните през телефона YouTube клипове направо на големия екран на телевизора.

Сигурността – на първо място

Имплементирана във всички устройства Galaxy, платформата Samsung Knox се грижи за сигурността на информацията. При трансфер и работа с файлове чрез Samsung DeX например, потребителите могат да бъдат спокойни, защото Samsung Knox предпазва информацията и намалява риска от загуба или външна намеса. Благодарение на Samsung Knox притежателите на смартфони Galaxy имат възможност да създадат отделни работни пространства – например едно за работа и едно за свободно време. Така, от една страна файловете, необходими за работа, са на сигурно място, а личната информация, вкл. снимки и съобщения, си остава лична.

Устройствата Galaxy разшириха приложението на смартфона в ежедневието. Достъпът до голяма част от платформите онлайн става чрез пароли. Чрез интегрирания в устройствата от S20 серията Samsung Pass потребителите могат сигурно да запазват банкова информация, потребителски данни и други лични детайли, и същевременно да достъпват и ползват данните лесно и бързо чрез иконата „Expand Toolbar“ през клавиатурата и след сканиране на пръстов отпечатък.

Advertisement

Bixby – виртуалният асистент у дома и навън

Samsung Bixby се адаптира към ежедневието на потребителите, проследявайки рутинните им операции с мобилното устройство, с цел максимално да ги улесни. При активиране на Bixby собствениците на устройства Galaxy могат да зададат функции, които асистентът да изпълнява: превключване от Wi-Fi към мобилни данни при излизане от вкъщи, стартиране на Bluetooth, за да можем да свържем телефона си със системата в автомобила, да преминем в режим на известия чрез вибрация или други често ползвани от нас функции. А чрез Bixby Vision само чрез насочване на камерата можем да разберем повече за заснемания от нас обект или забележителност. Чрез Bixby научаваме повече за реколтата вино, заснемайки етикета на бутилката, намираме заведения или магазини в близост до нас, превеждаме текстове, търсим артикули в сайтове за продажба.

Влез в ритъм

Поддържането на добра физическа форма е от ключово значение за ефикасността ни по време на работа – независимо дали оставаме у дома или сме в офиса. Със смарт-часовниците на Samsung – Galaxy Watch Active и Galaxy Watch Active2 – в комбинация с приложението Samsung Health проследяваме колко крачки сме направили през деня, колко калории сме изразходили, колко етажа сме изкачили, средна скорост, пулс и дали не е време отново да пием вода. Часовникът разполага със сензори, които разпознават вида на тренировките ни и ни дават цялостна представа за натовареността ни. Освен това благодарение на Galaxy Watch Active2 не пропускаме нито една важна новина: входящо обаждане, известие от социалните мрежи, или имейл часовникът дава индикация, дори в момента телефонът да не е около нас или да не можем да го използваме, защото тренираме.

За създаване или връщане към ежедневните рутинни навици можем да използваме Reminder App: ако е време да проветрим помещението, да направим почивка или искаме отново да установим точни часове за лягане, приложението на Samsung е в готовност да ни съдейства. В допълнение, чрез Reminder App можем да заложим индикация за напомняне не само за нас, но и за колегите ни кога предстои срок за изпълнение на проект или за кога е насрочена следващата телефонна конференция.

Advertisement

Често задавани въпроси

Ето няколко насоки как да ползваме потенциала на флагманите на Galaxy.

 

По погрешка изтрих снимки. Мога ли да ги възстановя? 

 

Advertisement

При стартиране на галерията, кликваме върху менюто с трите точки (в горния десен ъгъл) и избираме „Кошче“. В него се съхраняват всички снимки или клипове, изтрити през последните 30 дни.

 

Ползвам социални медии за лични цели и професионално. Мога ли да ги управлявам през едно мобилно устройство? 

 

С флагманите на Samsung можем безпроблемно да управляваме два Facebook акаунта, два Viber или WhatsApp акаунта или двоен Messenger акаунт. Можем да заредим личен и служебен на едно устройство.

Advertisement

 

Как камерата на телефона винаги да ми е под ръка? 

 

С двоен клик на бутона за захранването можем да стартираме камерата или друго приложение, което сме задали за стартиране през този бутон.

 

Advertisement

Как можем да избегнем досадните кабели за зареждане или да заредим устройството, когато нямаме кабел под ръка? 

 

PowerShare ни позволява да споделяме заряд чрез стартиране на тази функция от падащoто меню и можем да зареждаме друго устройство независимо от марката му (при условие, че то притежава възможност за безжично зареждане). Можем да заредим смарт-часовник или безжични слушалки от семейството на Galaxy.

 

Мога ли да разнообразя емоджитата, които ползвам? 

Advertisement

 

Чрез приложението AR Zonе на Samsung създаваме емоджита, следвайки нашия стил и желания, за да разнообразим познатите на всички стикери в социалните мрежи.

 

Как да изпратя едни и същи файлове едновременно до повече колеги или приятели, които се намират около мен?

 

Advertisement

Новата функция Quick share и възможността за Wi-Fi свързаност позволяват да изпращаме файлове до 5 души едновременно.

 

Често в дадена ситуация не мога да бързо да реша да направя снимка или видео. 

 

Благодарение на функцията Single take на моделите от серията Galaxy S20 можете да заснемете кратко видео, комбинирайки всички сензори на камерата, от което в последствие може да изберете определен кадър.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement