Connect with us

Lifestyle

Как да намалим отпечатъка от модната индустрия, ще разберем в Е-академия

Avatar

Публикувано

на

Боряна Узунова, съосновател на NOLD, ще сподели ценна информация по темата

На 14 декември от 17:30 часа предстои последното за годината издание на инициативата Е-Академия на издателство „Клет България“. Гост-лектор е Боряна Узунова, съосновател на екологичната модна платформа NOLD, а темата е „Красивата страна на премисленото консумиране“. Всеки желаещ може да се регистрира за онлайн срещата тук.

Боряна ще разкаже притеснителни статистики за несъзнателното консумиране, които афектират качеството ни на живот. Ще сподели ценни съвети на аудиторията за лесни и финансово ефективни алтернативи в аспектите дом, красота, здраве, мода, храна, с които да намалим отпечатъка си върху природата.

Не на последно място, Боряна ще даде напътствия как всеки лесно може да комуникира темата със семейството, учениците и приятелите. Как всяка малка стъпка към природосъобразен начин на живот е от значение за планетата.

“Модната индустрия е един от най-големите консуматори на ресурси и замърсители на планетата ни. Само една тениска отделя около 3,000 л. вода и 18 кг въглероден диоксид. В същото време има толкова лесни и ефективни практики, с които да намалим отпечатъка на консумацията си“, споделя Боряна Узунова.

Advertisement

Боряна Узунова е съосновател на първата платформа в България за кръгова икономика, в която всеки може да продава и намира модни находки втора употреба, докато се грижи за планетата. Именно, защото модната индустрия е сред най-големите замърсители на Земята, мисията на Боряна е да подпомогне създаването на една устойчива в бъдеще индустрия за следващите поколения, която действително носи стойност както на крайния потребител, така и на марките. Тя завършва бизнес и инженерство в Лондонското училище по икономика, а след това в хонконгския университет за наука и технологии. До момента е развила четири бизнес проекта в сферата на екологията и е получила редица отличия.

Този сезон на инициативата Е-академия е насочен към природосъобразните и устойчиви решения, тема, която през последните години е изключително важна и нашумяла. Чрез срещите с вдъхновяващи личности със значителни успехи в тази насока, издателството цели да запознае и инспирира всички – учители, учители и ученици да предприемат действия за опазване на околната среда.

Continue Reading
Advertisement