Connect with us

Култура

Как да пораждаме желание в „Изкуството да съблазняваш“ от Робърт Грийн 

Avatar

Публикувано

на

Изкуството да съблазняваш банер 2

Бестселъровият американски писател Робърт Грийн ни дава ключа към скритите механизми на желанието – от това как да го пораждаме до как да го използваме, за да въздействаме на околните.

По книжарниците вече можете да откриете ново издание на съвременната класика „Изкуството да съблазняваш“ от американския писател Робърт Грийн („Законите на човешката природа“, „Майсторството“, „48-те закона на властта“ и др.).

Самата дума „съблазняване“ – в романските езици seduction – произлиза от латинската дума за „подвеждам, заблуждавам“. Но това прави ли изкуството на съблазняването нещо грозно или лошо? Не е задължително.

Съществуват различни видове съблазняване – сексуално, обществено, политическо. Великите съблазнители добре познават сложното изкуство да очароват, доведено до съвършенство чрез комбинация от инстинкт и опит. Веднъж овладели мощта на съблазяването, те могат да го използват всеки ден, за да постигат своите цели.

Не е тайна, че съблазнителите не бързат, а дълго време омайват и тъкат нишките на любовта. Но възможно ли е да овладеем тази обгърната в мистерия сила – с лекота да караме хората да се влюбват в нас, да предизвикваме желание и да берем плодовете на отзивчивостта и очарованието на околните?

Advertisement

Притежаването на тази сила не изисква пълно преобразяване на характера или някакво физическо подобрение на външния вид. Съблазняването е игра на психологията, а не на красотата, и всеки човек е способен да я овладее до съвършенство. Необходимо е само да погледне на света по различен начин през очите на съблазнителя.

Робърт Грийн разделя видовете съблазнители на 9 образа: сирените, донжуановците, идеалните любовници, дендитата, непринудените, флиртуващите, чаровниците, харизматичните и звездите. След разкриването на деветте категории Грийн пристъпва към 24 урока на съблазняването, за да създаде едно задължително четиво за всеки, който иска да усвои изкуството да поражда желание.

Continue Reading
Advertisement