Connect with us

Tехнологии

Как да се представите успешно на видео интервю

Avatar

Публикувано

на

Видео интервютата са вече често срещани в процеса за наемане на работа, oсобено в извънредната ситуация в момента. Добрата новина е, че и сега има работодатели, чиято дейност се разраства и продължават да наемат специалисти. Как да се представите добре на видео интервю – ето съветите на експертите по човешки ресурси на една от най-големите ИТ компаниии в София – Tek Experts.

Проверете техническото си оборудване

От само себе си се разбира, че ако кандидатствате за работа, особено в областта на ИТ, където тези интервюта са особено популярни, независимо дали за позиция в сферата на обслужването на клиенти или за инженер, не искате да се сблъскате с технически проблеми. Така че, проверете техническото си оборудване си: включете устройството си, за да сте сигурни, че няма да “умре” в средата на интервюто; тествайте своя микрофон и уеб камера; и направете тест на софтуера за видео, който ще използвате, за да участвате в интервюто. Това са очевидни неща, но ще бъдете изненадани колко много кандидати срещат проблем с техниката си по време на видео интервю, дори и те самите да са техничари.
Огледайте се

Може да сте у дома, но това не Ви дава извинение да не положите усилие и да не облечете подходящи дрехи. Облечете се, както бихте постъпили, ако отидете на интервю лично, т.е. подходящо и професионално. Не мислете, че можете да избягате само с обличане на подходящи дрехи до кръста – ние имахме няколко неудобни срещи с кандидати, които смятаха, че няма нужда от панталони!
Отстранете предметите или източниците, които отвличат внимание

Искате интервюиращият да се фокусира върху Вас и Вашите отговори, а не върху фона с неоправеното легло или върху звука, или Вашия телевизор. Уверете се, че уеб камерата няма да улови нищо във фона, което да разсее Вас или човека, който провежда интервюто. Също така, уверете се, че светлината не идва отзад – в противен случай просто ще изглеждате като силует на екрана.
Стойте естествено

Advertisement

Някои хора се притискат към камерата, а други се държат театрално. Опитайте се да останете колкото е възможно по-естествени и да се държите както бихте се срещнали на среща лице в лице. Не е необходимо да прекарвате цялото интервю, като гледате надолу към обектива на камерата – понякога отмествайте погледа си – и се усмихвайте често, без да прекалявате.

Не се извинявайте твърде често

Повечето хора се чувстват малко нервни и се потят по време на интервюта, дори и тези от другата страна на камерата. Не се чувствайте така, сякаш от Вас се очаква да се представите перфектно. Интервюиращите очакват неестествената пауза, препъване и неспокойствие, точно както по време на интервю лице в лице. Не е нужно да се извинявате, ако не можете да дадете отговор веднага; помолете интервюиращия да изясни въпроса или да го преформулира. Ако можете да запазите самообладание в тези стресови ситуации, ще докажете на работодателя, че можете да останете спокойни при работа под стрес.

В периода на кризата с Covid-19 Tek Experts продължава да стои стабилно на пазара и да расте с бързи темпове. Отворени са над 100 позиции за офиса на глобалната компания в София, за които можете да кандидатствате още сега и да започнете работа от вкъщи. Те са подходящи както за IT специалисти с опит, така и за студенти от 3-ти и 4-ти курс и за учащи, които няма да могат да заминат на летни бригади. Процесът на подбор на компанията се осъществява само онлайн и всички служители работят от вкъщи, докато държавата е в извънредна ситуация.

Бързоразвиващата се международна компания търси таланти за Software Support, Customer Support, .Net Developers, Database Architects. За специалисти в Software Support  са отворени позиции на няколко нива, като за най-ниското изискането е 1 година опит с клиенти и говорим английски език. Това прави позициите подходящи и за завършили 2-ри курс студенти, които искат да започнат кариера в IT сектора. Търсят се и професионалисти с 2 години опит в сферата на Technical /Software support и говорим английски език. Ако знаете втори чужд език като френски, испански или немски, може да кандидатствате за отворените позиции за Customer Support.

Advertisement

Tek Experts създава и изцяло нов екип от програмисти и търси .Net Developers с опит.

 

Continue Reading
Advertisement