Connect with us

Музика

Канадците Dopethrone за пръв път в България

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

„Който играе пичели”, казва поетът Стоичков. В случая, който купува пръв печели, казват Wrong Fest, обявявайки присъединяването на изключителната канадска банда Dopethrone към концерта на гръцките стоунъри Godsleep. Или казано по-точно – ако си избързал да си купиш билет предварително, ще гледаш две убийствени банди за 10 лева – без доплащане или презаверка. Ако пък Dopethrone са причината да искаш да си в Live & Loud на 21 октомври, ще трябва да се бръкнеш с 20 лева.

А сега сериозно – доста топки се искат да кръстиш бандата си на един от най-тежките и гъсто задимени албуми в дуум рока и метъла. Говорим за Electric Wizard и опусът им от 2000 година – “Dopethrone, категорично заковал се сред еталони в стила като “Dopesmoker” на Sleep, Welcome to Sky Valley на Kyuss или The Big Black на Orange Goblin. Само че трима напушни фенове на тежкия риф от Канада решават, че Dopethrone е жестоко име за банда и си го лепват гордо през 2009. И оттогава досега доказват, че заслужават да го носят и развяват. Четири албума по-късно, от които се леят рифове, та (зелен) пушек се вдига, преди 2 седмици Dopethrone издадоха съвсем новия миниалбум “1312” и пак яхват пътя. Този път той най-сетне ще ги доведе насам, право от европейксите фестивали за стоунър и дуум тази есен.

Датата е 21 октомври, мястото – клуб Live & Loud. Билети по 20 лева има в мрежата на Ticketlogic или в Грешния Бар, като в деня на концерта ще бъдат 23, а на входа на клуба ще струват 25 лева. За повече информация, следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/677287275752650/

Continue Reading
Advertisement