Connect with us

Lifestyle

Кан Академия с кампания за безплатна подготовка за изпитите по математика след 7 и 12 клас

Avatar

Публикувано

на

Това цели дарителската кампания на учебната платформа Кан Академия

На 23 ноември 2021 стартира дарителската кампания на Кан Академия, чиято цел е да събере необходимите средства за  изготвянето на напълно безплатна и достъпна за всеки ученик онлайн подготовка за важните изпити по математика след 7 и 12 клас. Необходимите средства са в размер на 30 000 лева, а желаещите да се включат могат да го направят през страницата на инициативата, където ще могат да се запознаят по-подробно с каузата и дейностите на образователната програма.

Зад инициативата стои сдружение „Образование без раници“, което подпомага осъвременяването на образованието в България и създава алтернативни образователни и културни ресурси предимно в интернет. 

“Всяко дете, независимо от къде е и какви са доходите на семейството му, трябва да има същия шанс да влезе в добра гимназия или университет и да вземе с добра оценка дори и труден изпит като математиката, която често плаши повечето ученици. Затова стартираме тази кампания и този нов проект”, казва Розалина Лъскова, изпълнителен директор на сдружение “Образование без раници”.

Организацията работи усилено от 2015 г. насам, за да има безплатни световно известни образователни онлайн ресурси като Кан Академия на роден език. Така екипът ѝ помага за развиването на любознателността и потенциала на всеки ученик. В българската версия на Кан Академия са достъпни над 6000 видеоурока и десетки хиляди статии и упражнения по математика, физика, химия, биология, здраве и медицина, световна история, музика, философия и др.

“Във видеата материалът е обяснен по интересен и разбираем начин. Кан Академия ми помогна много по време на дистанционното обучение.”, сподели Азим Кутрев, ученик, 16 години.

Непрекъснато се превеждат и добавят нови обучителни ресурси от оригиналната английска версия на платформата. С помощта на Кан Академия учителите могат да идентифицират пропуските в познанията на учениците и по този начин да отговорят на индивидуалните нужди на всеки ученик.

Advertisement

Всеки съпричастен с каузата може да помогне с малко или по-голямо дарение по избран от него начин: през платформите Platformata.bg, GlobalGiving, Patreon, Benevity, през PayPal, ePay, на касите на EasyPay (КИН: 1376288282) или по банков път (IBAN: BG80RZBB91551006639897, BIC: RZBBBGSF, Образование без раници). Компании от различни бизнес сфери също могат да се включат със свое дарение или с приканване на свои служители да даряват по ведомост.

Continue Reading
Advertisement