Connect with us

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

Avatar

Публикувано

на

Kerana3

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Advertisement

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Continue Reading
Advertisement