Connect with us

Кино

Киноприключението „Часът на героите” излиза през февруари 2016

Avatar

Публикувано

на

Тази зима кинолюбителите ще бъдат разтърсени с един от най-героичните моменти в историята на Бреговата охрана на САЩ – спасяването на танкера Пендълтън в далечната 1952 г. Киноприключение на Дисни „Часът на героите” излиза на екран на 3D и IMAX 3D през февруари 2016 г. и ще пренесе зрителите в сърцето на една епична история за смелост, жертвоготовност, решителност и, разбира се,…. любов! Режисьор на продукцията е Крейг Гилеспи, а звездите на лентата включват Крис Пайн, номинирания за Оскар и Златен глобус Кейси Афлек, Бен Фостър, Холидей Грейнджър и Ерик Бана.

„Часът на героите” е прослава на човешката воля като най-силното оръжие. “Това е една обикновена история за няколко души, които имат определена професия, която в този конкретен ден ги отвежда на най-опасното място,” споделя Крис Пайн. “Не са го направили за слава, просто са си вършели работата.” Кейси Афлек добавя, „Това е една истинска история за истински хора и на какво са способни те, и как спасяването на своя и чуждия живот им помага да разберат и оценят собствената си сила.”

Филмът е заснет в югоизточен Масачузетс и локации южно от Бостън, както и Кейп Код и Чатъм. В снимките са използвани истински спатителни лодки от 50-те години на миналия век, а за целите на продукцията е изграден резервоар с обем около 800,000 галона, който позволява на екипа по специалните ефекти да контролира вълните, вятъра, дъжда и снега.

За историята

На 18 февруари 1952 г. масивна буря връхлита Нова Англия, помитайки всичко по пътя си на Източното крайбрежие, включително два петролни танкера – Пендълтън и Форт Мърсър, които са разцепени наполовина. Началникът на Бреговата охрана в Чатъм (Ерик Бана) изпраща на спасителна мисия моторизирана дървена спасителна лодка с екипаж от четирима души, начело с капитан Уебър (Крис Пайн). Въпреки повредения компас, ниските температури, нулевата видимост и 20-метровите вълни и ураганните ветрове, екипажът не се отказва, като успява да спаси повечето от моряците на борда на Пендълтън. Спасителната операция е една от най-смелите и вдъхновяващи в историята на Бреговата охрана на САЩ.

Advertisement

„Часът на героите“ ще удари през февруари 2016 г. само в кината на 3D и IMAX 3D.

Continue Reading
Advertisement