Connect with us

Музика

Класацията „Млади фолклорни таланти“ с Гала концерт в петък

Avatar

Публикувано

на

MFT 1

снимка: PR

В петък, 26-и май, в Първо студио на Българското национално радио ще се проведе Гала концерт по повод ежегодния конкурс „Млади фолклорни таланти“. Той се организира от 17 години от екипа на предаването „Рано в неделя“ и ще бъде излъчван на живо по програма „Хоризонт“, а също и по интернет радио „Бинар“.

Събитието ще започне в 15:00ч и е с вход свободен.
Очаква се на сцената на Първо студио да видим и чуем деца от цялата страна на възраст от 3 до 18 години. Всички те са определени като най-добри изпълнители за 2016-а година в класацията „Млади фолклорни таланти“ на предаването „Рано в неделя“. Тя се провежда всяка неделна сутрин от 07:30ч. до 08:00ч., а слушателите на програма „Хоризонт“ класират по три произведения. По време на Гала концерта всички финалисти ще си партнират с професионалистите от Оркестъра за народна музика на БНР и с камерната група на Росен Генков.
Конкурсът „Млади фолклорни таланти“ е основан от Олга Сагаева и Даниела Якова, а от 2011-а година водещи на събитието са Ива и Ева Валентинови, които освен „гласове“ на две от фолклорните предавания по програма „Хоризонт“ – „Музикална шарения“ и новото предаване „Двуглас“ са лауреати на първото издание на конкурса.
Много музика, усмивки, детски звън и красиви народни носии ще видят всички присъстващи на концерта.

Continue Reading
Advertisement