Connect with us

Lifestyle

Класацията „dm: Коледен топ 10“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Дамска тоалетна вода в ценови диапазон 30-40 лева е най-често купуваният коледен подарък от магазините на dm България. На второ място е подаръчен комплект със система за бръснене на стойност 25-30 лева. Това показват данните от първото издание на класацията „dm: Коледен топ 10“. В празничния рейтинг попадат и гримове, бои за коса и кремове за лице.

Целта на класацията е да помогне на хората при избора на коледни подаръци. Тя е изготвена на база на продажбите в периода 01-31 декември 2015 г. на най-голямата верига за търговия с дрогерийни стоки в България. Като „дрогерийни“ се определят продукти за лична хигиена, козметика, за бебето, за домашните любимци, за почистване на дома, за здравословен начин на живот като био храни, натурална козметика, хранителни добавки и други.

Парфюми с lifestyle имена

Най-търсените парфюми са във флакони от 50 мл. Това са дамски аромати в категория „lifestyle парфюмерия“. Тези продукти носят името на знаменитост или на популярен моден бранд. Чрез тях много хора изразяват начина си на живот, следвайки модата и lifestyle-а на известните личности. В магазините на dm България могат да се намерят парфюми с имената на известни спортисти като Дейвид Бекъм, поп изпълнители като Бионсе и Кейти Пери, актьори като Антонио Бандерас и брандове като Guess, Mexx, s.Oliver, Tom Tylor и други.

Advertisement

Другата основна категория е така наречената „масова“ парфюмерия. В магазините на dm България тя е представена от брандове като: Adidas, Nike, Playboy, Lamis, La Rive и други.

Комплект със система за бръснене е най-желан за мъжете

На второ място в класацията „dm: Коледен топ 10“ е категорията „Подаръчни комплекти“. Победителят в нея е комплект за мъже на цена 25-30 лева. Той включва не само модерна система за бръснене на водещ производител, но и гел за бръснене 175 мл. и афтършейв от 50 мл.

Над 100 вида подаръчни комплекти

Победителят в категорията е само един от над 100 подаръчни комплекта, които се предлагат от dm България. Най-търсени са мъжките комплекти, но на голяма популярност се радват и тези за дамите. Например, на второ място в категорията са комплектите за тяло. Те са на цена 10-25 лева и в зависимост от вида си съдържат комбинации от продукти като: душ гел, сапун, мляко за тяло, скраб за тяло и други.

Advertisement

На трето място са комплектите с парфюм или декоративна козметика. Най-често купуваните са в ценовия диапазон 12-20 лева. „Ароматните“ обикновено съдържат тоалетна вода, спрей дезодорант или рол-он стик. Комплектите с козметика крият в себе си спирали за очи и палитри със сенки.

Много популярни са и сетовете за лице. Най-често купуваните са на цена 12-15 лева. Те могат да съдържат дневен и/или нощен крем, дегримьор, несесер и други.

Повече блясък за дамите

Всяка жена иска да е ослепително красива през празничните вечери. Затова и не е изненада силното присъствие на продукти за красотата в класацията „dm: Коледен топ 10“.

Веднага след победителите „Парфюми и „Подаръчни комплекти“ се нарежда категория „Грим за очи“, в която доминира ветрилообразна спирала за мигли на цена 9-15 лева. После е боя за коса, цвят „Кестеняво“ за 13-18 лева. На 5-то място е дневен крем за лице на цена 10-15 лева, като тук явно по-важната цел е да се предпази кожата от зимните студове. Продуктите за красота в класацията се допълват от фон дьо тен цвят „Златен беж“ за 25-30 лева и от гланц за обемни устни.

Advertisement

35% отстъпка на над 100 парфюма

Актуалното коледно предложение на dm България е отстъпка от 35% за над 100 парфюма и специални цени за над 100 подаръчни комплекта. Те ще важат през целия месец декември 2016 година и вече могат да се открият във всички 64 магазина на веригата. В dm дрогериите е налично и голямо разнообразие от коледна украса за дома, напълно в духа на празничния сезон.

10 незабравими преживявания за 10 късметлии

За Коледа dm България ще подари и 10 незабравими преживявания на 10 късметлии, пазарували във веригата през месец декември 2016 година на стойност над 25 лева. На томболен принцип могат да бъдат спечелени плуване с делфини, полет с парапланер над Сопот или с парашут над морето, преход с коне и пикник в Родопите, рафтинг или гмуркане с акваланг и други. Така всеки може да си подари реализацията на една мечта за празниците.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement