Connect with us

Общество

Клиенти и служители на HIT Max и Shop.gladen.bg дариха за пострадалите от войната в Украйна

Avatar

Публикувано

на

Дарение 1 scaled

снимка: ПР

Към екипа на HIT Max се присъединяват и две украинки, които ще започнат работа във веригата хипермаркети

Мащабно дарение с хранителни и други стоки, събрани от клиентите и служителите на веригата супермаркети HIT Max и онлайн супермаркета Shop.gladen.bg, бе предадено вчера в Ситуационния Център Отворени Врати в сградата на СофтУни в помощ на семействата, бягащи от войната в Украйна.

В рамките на инициативата за по-малко от седмица клиентите и служителите на столичната верига супермаркети HIT Max в кварталите “Младост” и “Люлин” успяха да съберат много хранителни и други продукти, които да бъдат дарени на нуждаещите се. Докато пазаруват за дома си, те имаха възможност да закупят трайни хранителни продукти и други стоки, които да поставят в специални колички за дарения, разположени в магазините специално за каузата. Десетки бяха и клиентите на Shop.gladen.bg, които също се включиха в инициативата и направиха своите поръчки от HIT Max за семействата, бягащи от войната, oнлайн. Днес цялото дарение бе събрано и близо 40 торби с основни и трайни пакетирани хранителни продукти и консерви бяха дарени в Ситуационния център, откъдето ще бъдат разпределени на хората, разселени от войната, които посещават центъра, както и в страната на места, където са били настанени големи групи хора, бягащи от Украйна.

Инициативата на HIT Max и Shop.gladen.bg продължава и към момента и всеки, който има желание да се включи, може да го направи на място в магазините на веригата хипермаркети или като направи своята поръчка онлайн на Shop.gladen.bg.

Advertisement

Това дарение е от нашите клиенти в магазините и онлайн, както и от нас – служителите на HIT Max. За нас беше важно да дадем възможност на всеки, който желае и има възможност да се включи, защото смятаме каузата за важна. Бягащите от войната семейства имат нужда от помощ и се радваме, че клиентите ни приеха толкова добре инициативата и се включиха в нея”, заяви Боряна Тодорoва, управител на HIT Max.

Много благодарим за инициативата и дарението! При нас пристигат много украинци, помагаме им както с хранителни и нехранителни стоки, така и с намирането на убежище. Отворихме врати малко след началото на войната и все повече се разрастваме. Всеки ден ни помагат десетки доброволци и постоянно набираме такива. Който желае да помогне, може да се свърже с контактния ни център”, коментира комуникационният координатор в Ситуационния център Йоана Бостюк.

Дарението на хранителни и други стоки не е единственият начин, по който HIT Max и Shop.gladen.bg ще дадат своя принос към бягащите от войната. От понеделник, 28 март, към екипа на HIT Max се присъединяват две украинки, които ще започнат работа във веригата хипермаркети. Те са пристигнали в България съвсем скоро и само преди ден получиха и своя статут за временна закрила. От веригата са категорични, че биха помогнали и като предложат свои свободни работни позиции и на други бежанци от Украйна.

Continue Reading
Advertisement