Connect with us

Общество

КЛЮЧ Unplugged с гост пещерният спасител Димитър Христов, част от спасителната акция в Турция

Avatar

Публикувано

на

КЛЮЧ Unplugged, серия от събития – откровени разговори пред публика, поставящи на фокус хора и каузи, които често са извън медийното внимание, се завръща със специално издание на 9-ти март от 19 ч. в DaDa Bar (ул. “Георги Бенковски” 10). Гост е Димитър Христов, един от неформалните лидери на български доброволчески екип, включил се в претърсването на руините в съсипаните от заметресението турски градове.

Димитър Христов, който е част от “Пещерно спасяване” – доброволна, независима и неполитическа организация, осъществяваща дейности по издирване и спасяване в пещери и пропасти на хора, попаднали в екстремални ситуации, оказване на помощ при природни бедствия и аварии, чрез добре подготвени спасителни екипи, ще разкаже за работата на организацията, както и за мотивацията да бъде част от нея.

В това издание на КЛЮЧ Unplugged ще бъде обърнато внимание  не само на случилото се след заметресенията и отношението на хората в Турция към българските спасители, но и на липсващия закон за доброволчеството и как хора, които искат да помагат в спешни ситуации са поставени пред избор между това и собствената си работа.

Водещ на събитието, което е част от проект „Какво можем заедно“, реализиран с подкрепата на Фонд Активни граждани www.activecitizensfund.bg, е Александър Куманов (Фондация „Четиридесет и две“). Входът е свободен и не изисква предварителна регистрация.

Повече информация ще намерите в сайта на Форум КЛЮЧ https://forum-klyuch.info и Facebook събитието – https://www.facebook.com/events/251829613840895

Continue Reading
Advertisement