Connect with us

Общество

Книгите на легендарния Доктор Сюс с премиера на български във VIVACOM ART HALL

Avatar

Публикувано

на

1

VIVACOM Art Hall се превърна в приказно място, където десетки малчугани преживяха първата си вълнуваща среща с Котарак Шапкарак на Доктор Сюс. Сто години след рождението на легендарния автор издателство „Сиела” и VIVACOM Fund направиха незабравим подарък на българските деца с издаването на първата от общо четирите книжки от популярната поредица. В продължение на няколко часа с много игри и забавления децата се запознаха с любопитните приключения на котарака, неговата отличителна бяло-червена шапка и червена папийонка. Книжката бе прочетена от преводача й Харалампи Аничкин, който демонстрира как четенето може да се превърне в забавление. „Котарак шапкарак” бе в комплект с книжка за оцветяване, пълна с разнообразни игри и задачи.

Премиерното представяне на “Котарак шапкарак“ бе организирано като част от съвместната кауза на VIVACOM и „Сиела“ в подкрепа на грамотността на децата. Текстът на книжката провокира именно любов към четенето чрез сричките, куплетите и игрите, подготвени от котарака.

Доктор Сюс е писател, поет и илюстратор на детски книжки и реклами и карикатурист. Той ще остане в историята като човекът, научил цяла Америка да чете. И днес ярките му герой и ексцентричното му чувство за хумор пленяват децата и насърчават четенето у най-малките. „Котарак шапкарак“ има 82 издания, като е преведена на многобройни езици, а от тази година в списъка с чуждестранни преводи на любимата класика се присъединява и българският благодарение на прекрасния текст на Харалампи Аничкин (известен с преводите на много от книжките на „Дисни“). Предстой на български излязат още 3 книжки от поредицата – „Зелени яйца и колбас“, „Лоракс“ и „Честит рожден ден“.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]2[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement