Connect with us

Lifestyle

Кои са актуалните трендовете в света на красотата за лято 2020?

Avatar

Публикувано

на

В разгара на любимия сезон все повече мечтаем за слънчево настроение, морски приключения, срещи с приятели и незабравими мигове. Вдъхновени от лятото всички се вълнуваме как да изглеждаме с модерна и впечатляваща визия. Как да изберем най-подходящата за нас?

Второто издание на уебинара COLOR MY BEAUTY отново очерта трендовете на лято 2020. Под мотото SUMMER инициаторът на тематичната поредица уебинари – дизайнерът и създател на модния бранд AndyVil Пламена Вияреал, подбра специален екип с лектори за събитието, които са доказани професионалисти в своята сфера. Те представиха актуални съвети от света на модата, красотата и фотографията, които лесно можем да приложим в ежедневието си.

Колко определящо за стилната ни визия е да се съобразяваме с нашия вид фигура представи дизайнерът Пламена Вияреал. Тя даде ценни модни съвети и конкретни примери как да подчертаем предимствата на тялото си чрез дрехите При избора си на облекло най-важно е правилно да определим към кой от 5-те типа принадлежим:

  • Триъгълник (круша) – подчертана талия, по-тесни рамена и по-широк ханш;
  • Обърнат триъгълник – развита горна част, тесни бедра и ханш;
  • Правоъгълник – обиколките на гърдите и ханша са идентични;
  • Пясъчен часовник – съвършена линия на тялото, горната и долната част са добре балансирани;
  • Овал – талията не се откроява.

Следвайте модните тенденции, без да забравяте да се съобразите със своята индивидуалност, беше посланието на Пламена Вияреал, която подчерта, че:

Ключовата дума за стилна визия е баланс – в пропорциите на дрехите, в цветовете и изобщо в цялостния стайлинг“.

Поддържаният маникюр се счита за неразделна част от образа на модерната жена и е един от най-популярните начини да освежим своята визия и да експериментираме смело с нея. Маникюристът Емона Делчева разказа кои са топ тенденциите при формите, цветовете и декорациите за сезона. Очаквано за лято 2020 модерни са:

„Цветните, шарени и искрящи нюанси – неоново, жълто, оранжево, ярко розово, синьо. Можете смело да съчетаете и няколко цвята в маникюра си!“, сподели тя.

Красивият маникюр е поддържаният, затова е важно да не пренебрегваме и грижата за ръцете си. За морските почивки Емона Делчева препоръча да заложим на актуалния в последните години гел лак, защото той е по-устойчив на влиянието на солената вода и пясъка.

Advertisement

Със сигурност лятото е времето, в което пътуваме най-много, срещаме се с приятели, посещаваме красиви места и искаме да запечатаме завинаги прекрасните си спомени! Как обаче да направим хубава снимка, на която да изглеждаме зашеметяващо? Фотографът Лео Кирилов сподели полезни професионални съвети, като подчерта, че за добрия кадър от значение са:

  • Светлината;
  • Позицията на тялото;
  • Ъгълът на заснемане;
  • Фонът;
  • Финалната обработка на снимката.

Модерните селфита през лятото добиват още по-голяма актуалност. За любителите на този тип снимки Лео Кирилов съветва: „да внимаваме за светлината и да държи телефона на нивото на лицето си“. За добрата снимка:

„Няма универсална рецепта, по която да се водим. Всеки човек е различен и при всеки подходът е индивидуален“, винаги добра идея е да „експериментираме, позираме пред обектива и да се усмихваме“, допълва той.

Уебинарът COLOR MY BEAUTY: SUMMER отново предизвика много въпроси от участниците и повдигна интересни теми за дискусии по темата. Всички, които се включиха, успяха да получат лично отговор от лекторите на събитието. Полезните и интересни презентации, както и възможността за включване на публиката в реално време в събитието предизвиква все по-голям интерес към поредицата COLOR MY BEAUTY. Пълният запис от второто издание можете са видите ТУК.

Continue Reading
Advertisement