Connect with us

Tехнологии

Кои са трите представители на серията Huawei P40, които ще се продават в България

Avatar

Публикувано

на

HUAWEI P40 lite E 3

От 6 април на българския пазар ще се продават 3 нови модела, представители на традиционно свързваната с мобилна фотография и авангарден дизайн серия P на Huawei – Huawei P40 Pro, Huawei P40 lite, и Huawei P40 lite E. Те покриват съответно високия, средния и най-достъпния клас съвременни смартфони. Основна част от стратегията на компанията е да демократизира високите технологии, като ги прави все по-усъвършенствани и същевременно все по-достъпни за всеки. Това се изразява както във внедряването на фотографска и видеографска мощност и функционалност, доскоро налични само при високия клас фотоапарати, така и в разработването на модели, които предлагат най-модерните функции в стилни устройства с атрактивен дизайн и още по-атрактивни цени.

Huawei P40 Pro

Първото, което ще забележите в него, е кристално ясният дисплей, извит и към четирите страни на корпуса, с ергономично заоблени ъгли. Той поддържа честота на опресняване до 90Hz, което е една от причините всичко, което виждате на него, да изглежда толкова естествено, дори и най-сложните игри. При използването му за разговори, ще забележите, че и звукът идва от него, и чувате приятелите си максимално като на живо. Дизайнът се допълва от стилните корпуси в цветове Silver Frost, Ice White и Black, и силно изразеният фотографски блок на гърба, който обединява всички камери – UltraVision основна камера, отделна кино камера, телефото камера и сензор за дълбочина. Снимките и видеото при ниска осветеност вече са запазена марка на серията, а тук те са на още по-високо ниво благодарение на физически най-големият сензор в мобилната индустрия и цветния филтър RYYB, който пропуска още повече светлина към него. Камерата постига ISO 51200 при ниска осветеност и Ultra-Slow motion видео до 7680fps.

Селфи камерата е двойна, също със сензор за дълбочина, за автопортрети с естествен боке ефект. С нея вече можете да снимате и 4К видео селфита.

Мощната камера изисква също толкова мощна основна хардуерна платформа и тук тя е в лицето на най-новия чипсет Kirin 990 5G, както и Mali-G76 графиката. Платформата осигурява високата производителност, необходима за гладката работа на някои много атрактивни екстри, базирани на изкуствен интелект, като автоматично правене на няколко кадъра в серия и предлагане на най-добрите от тях, изчистване на случайно навлезли обекти по краищата на кадъра, приближаване на звука заедно с приближаване на картината, при зуумване във видео режим и други. Благодарение на нея се оптимизира и разхода на енергия и се удължава още повече живота на батерията от 4200mAh, която се зарежда супер бързо с 40W зарядно, включено в комплекта, и поддържа и 27W безжично зареждане.

Advertisement

На българския пазар P40 Pro ще се продава от 6 април до 30 юни в комплект с Huawei Watch GT 2 и 50GB допълнително безплатно пространство за съхранение в Huawei Cloud за срок от 12 месеца. Количествата на комплекта са ограничени.

Huawei P40 lite

Huawei P40 lite грабва първо с атрактивните си цветове – Crush Green, Sakura Pink и Midnight Black, 3D извити ъгли, биометричен сензор за отключване отстрани, Punch View дисплей и фотографски квадратен блок на гърба, в който се помещава неговата четворна камера – 48MP основна, 8MP широкоъгълна, 2MP макро камера и 2MP боке камера. Моделът прави висококачествени снимки, включително при ниска осветеност, с поддръжката на HDR+, и използва технологии с изкуствен интелект за видеоредактиране, както и за някои забавни функции като моделиране на тялото – можете да се направите по-фини или по-закръглени на снимките. Благодарение на обновена технология за сегментация на изображението, ще се радвате и на супер нощни селфита с резолюция 16MP. Високите технологии, използвани в този ценово достъпен модел, се допълват от 4200mAh батерия и 40W бързо зареждане – смартфонът се зарежда от 0 до 70% само за 30 минути. Цялостната му висока производителност се дължи на 8-ядрения Kirin 810, произведен по 7nm технология, 6GB RAM, 128 GB ROM и GPU Turbo 3.0. В момента със закупуването му получавате и 15GB допълнително пространство за съхранение в Huawei Cloud за срок от 12 месеца.

Huawei P40 lite E

Advertisement

Huawei P40 lite E също се отличава със свеж, модерен дизайн в Aurora Blue и Midnight Black. Той е най-достъпният представител на серията P40, но за цена под 300 лева при свободна продажба предлага екстри от доста по-висок клас – лицево разпознаване за отключване, тройна основна камера с изкуствен интелект и Super Night Photo режим, боке ефект, Slow motion видео на 480fps, както и портретни HDR функции на предната камера, с 3D осветяване на лицето. Идва също с мощна батерия с капацитет 4000mAh. У нас ще се продава в конфигурация 4GB RAM, 64GB ROM и 15GB допълнително място за съхранение в Huawei Cloud за срок от 12 месеца.

И трите модела от серията P40 са базирани на Android и съответната версия на познатия фирмен интерфейс EMUI, не поддържат Google Play и идват със собствения магазин за приложения Huawei AppGallery, чрез който по удобен начин ще намерите необходимите ви глобални и локални приложения. У нас Huawei предлага и специалната услуга Huawei VIP Service за гладко преминаване от стария към новия ви телефон.

Продажбите започват от 6 април в онлайн каналите и в избрани магазини на Теленор, А1, Технополис, Техномаркет, и партньори на Polycomp като Техмарт, Plesio, Ozone, Ardes, Laptop.bg и други. Мобилните оператори ще ги предлагат със свои абонаментни програми, а препоръчителните крайноклиентски цени на свободна продажба са съответно 1999 лева за комплекта Huawei P40 Pro + Huawei Watch GT 2 + 50 GB Huawei Cloud, 599 лева за Huawei P40 lite + 15 GB Huawei Cloud, и 299 лева за P40 lite E + 15 GB Huawei Cloud.

Ето и пълните характеристики на всеки модел:

 

HUAWEI P40 Pro

Advertisement

HUAWEI P40 lite

HUAWEI P40 lite e

Цветове

Ice White, Silver Frost, Black

Midnight Black, Crush Green, Sakura Pink

Advertisement

Aurora Blue, Midnight Black

Памет1

8GB+256GB

6GB+128GB

4GB+64GB

Advertisement

Процесор

HUAWEI Kirin 990 5G

HUAWEI Kirin 810 (7nm)

HUAWEI Kirin 710F

Основна камера2

Advertisement

50MP Ultra Vision камера (широкоъгълна, f/1.9, OIS)

40MP кино камера (широкоъгълна, f/1.8)

12MP SuperSensing телефото камера (f/3.4, OIS)

3D камера за дълбочина

48MP камера (широкоъгълна, ƒ/1.8)
8MP камера (ултра широкоъгълна, ƒ/2.4)
2MP боке камера (ƒ/2.4)

Advertisement

2MP макро камера (ƒ/2.4)

48MP основна камера (f/1.8)

2MP боке камера (f/2.4)

8MP камера (ултра широкоъгълна, f/2.4)

Предна камера

Advertisement

32MP селфи камера (f/2.2, авто фокус)

Камера за дълбочина

16MP селфи камера (ƒ/2.0)

8MP селфи камера (ƒ/2.0)

Батерия3

Advertisement

4200 mAh (типична стойност)

HUAWEI SuperCharge (макс. 40 W)

Безжично HUAWEI SuperCharge (макс. 27W)

4200 mAh (типична стойност)

HUAWEI SuperCharge (макс. 40 W)

Advertisement

4000 mAh (типична стойност)

Водоустойчивост4

IP68

   

Дисплей5

6.58“ OLED

Advertisement

Резолюция: 2640*1200 пиксела

6.4” LCD HUAWEI Punch FullView

Резолюция: 2310*1080 пиксела

6.39” TFT LCD(IPS)

Резолюция: 1560*720 пиксела

Advertisement

Операционна система

EMUI 10.1 (базирана на Android 10)

EMUI 10.0.1 (базирана на Android 10)

EMUI 9.1.1 (базирана на Android P)

Размери и тегло6

Advertisement

158.2мм*72.6мм*8.95мм

Приблизително 203 г (заедно с батерията)

159.2мм*76.3мм*8.7мм

Приблизително 183 г (заедно с батерията)

159.81мм*76.13мм*8.13мм

Advertisement

Приблизително 176 г (заедно с батерията)

  1. Свободната памет е по-малко от обявената стойност, тъй като инсталираният софтуер заема част от пространството.

  2. Действителната резолюция на камерата може да се варира в зависимост от избрания модел.

  3. Максимални данни. Налични само с HUAWEI SuperCharge зарядно и кабел. Действителните резултати могат да варират в зависимост от ситуацията. P40 Pro: 27W HUAWEI SuperCharge безжично зарядно се продава отделно.

  4. Този продукт е оценен с IP68 за устойчивост на пръски, вода и прах, по стандарта на IEC 60529 и е тестван в контролирани лабораторни условия. Устойчивостта на пръски, вода и прах не е перманентна и може да намалее с времето в резултат на нормалното износване. Не се опитвайте да заредите продукта, докато е мокър. Гаранцията не покрива повреди от течност.

  5. Размерът на екрана е измерен диагонално. Действителният екран може да бъде по-малък от обявената стойност.

  6. Действителните размери и тегло могат да варират в зависимост от характеристиките на продукта, процеса на производство и метода на измерване.

Continue Reading
Advertisement